Rosa Zwaans.
Rosa Zwaans.

Udense Rosa turnt zich naar NK

Sport 560 keer gelezen

ROTTERDAM | Sporthal De Enk was het decor van de halve finales toestelturnen in de eerste divisie. Voor dit toernooi had Rosa Zwaans uit Uden zich weten te kwalificeren. Een spannende middag, want de concurrentie was sterk en iedereen ging voor een plaats op het NK.

Ze mocht starten met het onderdeel vloer. De geschroefde salto's werden ruim geturnd en ook de opdracht om met meer amplitude te werken werd goed uitgevoerd. (12.00) Ze vervolgde haar wedstrijd op sprong waar ze een prima 11.45 bij elkaar turnde. Op brug maakte Rosa het spannend door na haar losom tot handstand bijna van de brug te vallen. Met een slimme correctie kon ze toch op de brug blijven. Boven zag het publiek voor het eerst weer een strakke handstand met reuzenzwaai. het NK bleef dus in zicht.
Rosa mocht de wedstrijd afsluiten met het onderdeel balk. Licht nerveus begon ze met haar oefening. Ze moest erop blijven om zich te kwalificeren en dat deed ze. Ze turnde zeer stabiel en liet geen enkele wankeling zien. Een 10.85 (zesde plaats) zorgde voor een totaal van 44.05 en een knappe zestiende plaats. We zien Rosa in juni op het NK!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant