Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Ad van de Graaf.
Foto: Ad van de Graaf.

Dit zijn de winnaars van de Ondernemerspluimen

  •   1618 keer gelezen

VOLKEL | Tijdens het businessevent Elements of Wonder in BillyBird Park Hemelrijk in Volkel zijn zaterdagavond de ondernemerspluimen uitgereikt. De Groot Hoveniers uit Volkel, Foto de Vakman uit Uden en Wouters Odiliapeel gingen er met de prijzen vandoor. 

Voorafgaand aan de Ondernemerspluimen werd de Verbindingspluim uitgereikt. Marnix Bakermans, burgemeester van de gemeente Landerd, overhandigde deze aan Alfred van Meegen, die zich stevig heeft ingespannen om de brug te slaan tussen het businessevent in Uden en de Landerdse ondernemersgemeenschap.

Wouters Odiliapeel
De Ondernemerspluim van Odiliapeel ging naar Chris en Els Wouters van Wouters Odiliapeel. Samen runnen ze zes bedrijven in onder meer grondverzet, bronbemaling en bodem- en asbestsanering. Een bijzondere tak van sport is het verwerken van afvalstoffen naar een duurzame bouwstof volgens geheel eigen concept. De organisatie roemde de vooruitziende blik en aanpakkersmentaliteit van Chris en Els Wouters, maar ook hun bijzondere inzet voor het verenigingsleven in het dorp.

Foto de Vakman in Uden
De tweede ondernemer die vol trots de pluim in ontvangst nam, was Dirk Broekhaus van Foto de Vakman in Uden. Waar veel winkeliers in zwaar weer zitten door de alsmaar toenemende internetverkoop, is Broekhaus erin geslaagd om de zogeheten clicks en bricks – online en offline verkoop – op succesvolle wijze te combineren. Op het gebied van fotomaterialen is zijn webshop een van de grootste in Nederland. Een sterk staaltje ondernemerschap en inventiviteit, zo luidde het commentaar.

De Groot Hoveniers, Volkel
Blij en verrast waren ook Martijn en Edwin de Groot van De Groot Hoveniers. Dit Volkelse bedrijf biedt al vijftien jaar totaalconcepten voor tuinen en onderscheidt zich daarbij door de aandacht voor beleving, die onder meer tot uiting komt in het eigen belevingscentrum. Bij de uitreiking van de pluim was er veel lof voor de duidelijke strategische keuzes van Martijn en Edwin. Keuzes die het familiebedrijf veel succes en ook prijzen opleverden. Zo won De Groot Hoveniers dit jaar al de Publieksprijs voor Tuin van het Jaar.

Feest!
Na het officiële gedeelte begaven alle ondernemers zich naar een andere tent, waar het feest losbarstte. 

Meer berichten