Djenna en Kyara brachten een dag op skeelers door.
Djenna en Kyara brachten een dag op skeelers door.

Skeelermeiden Djenna en Kyara halen ruim vijfhonderd euro op

Algemeen 383 keer gelezen

UDEN | Djenna Hoevenaars (11) en Kyara de Kleijn (11) uit Uden hebben ruim vijfhonderd euro opgehaald voor het MS Fonds met een bijzondere skeeleractie.

De twee meiden bonden vrijdag 12 mei de hele dag hun skeelers onder. Tanden poetsen, eten maken, eten, naar school, in de klas; de hele dag stonden de meiden op wielen. "Zware benen en vermoeide voeten aan het einde van de dag. Maar dat was het waard. De dames hebben meer dan vijfhonderd euro opgehaald voor het MS Fonds. Overweldigend was het voor de meiden; dit hadden ze nooit verwacht!", laat de trotse moeder van Djenna, Marella Hoevenaars, weten.

''De twee meiden hebben de actie zelf bedacht'', vertelt Marella. ''Ik heb zelf Multiple Sclerose (MS) en ik denk dat ze er zo op zijn gekomen.'' Zelf hebben ze al sponsorkaarten gemaakt en hebben op de website van het MS Fonds opgezocht hoe een sponsoractie werkt. Al snel hadden ze dertig euro opgehaald en later was dat alweer zeventig euro'', aldus Marella. Kyara en Djenna waren aan het bedenken wat ze zouden kunnen doen, toen ze op het idee kwamen om een sponsoractie voor het MS Fonds te starten. ''Ze zien bij mij van dichtbij wat MS inhoudt en ze willen dat er meer onderzoek naar een genezing wordt gedaan. Djenna is al eens meegegaan met het collecteren, maar toen was ze minder gemotiveerd dan ze nu is. Ze maken er goed werk van! Dit is ook wel een ambitieus idee'', zegt Marella

Voor meer informatie kijk op www.sterktegenms.acties/djenna-hoevenaars.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant