Logo kliknieuws.nl/uden
Marissa Mommers op de elliptigo.
Marissa Mommers op de elliptigo.

Aileen Doet: tochtje op de elliptigo

  •   878 keer gelezen

UDEN | Het was een stralende dag afgelopen maandag. Een perfecte dag voor een tochtje op de elliptigo. Elliptie...hoe? Elliptigo! Dat is een kruising tussen een fiets en een crosstrainer. Marissa Mommers (27) uit Uden richtte afgelopen maart haar bedrijfje Elliptiguide op. Ze organiseert tochtjes op de elliptigo. Liever alleen of met vrienden op pad? Dat kan ook, want de vijf elliptigo's van Marissa zijn ook te huur.

Als ik naar de sportschool ga (zelden), sta ik altijd wel even op de crosstrainer. Dat vind ik best wel leuk. Het is vermoeiender dan fietsen, maar niet zo pittig als rennen op de loopband. De elliptigo heeft wel wat weg van een crosstrainer. En het allermooiste is, je kan er echt mee touren!

Marissa laat mij zien hoe het werkt. "Je moet op het begin even voorzichtig opstappen. Rustig steppen en daarna met beide voeten 'fietsen'." Voordat we gaan oefen ik het op- en afstappen. Dat gaat best wel goed. Alleen het afstappen vind ik best wel eng. "Zorg dat je bijna stilstaat en stap dan af. Dan kan er eigenlijk niks misgaan", stelt Marissa mij gerust.

Uitgerust met trainingsbroek en fietshelm gaan we op pad. Marissa heeft speciaal voor mij een route van veertig minuten uitgestippeld. "Mensen kunnen bij mij een elliptigo huren voor een hele lage prijs. Een uurtje kost 5 euro en drie uur kost 10 euro. Dan kunnen ze alleen op pad. Als ik meega dan is het natuurlijk wel ietsje duurder, maar dan zorg ik ook voor een leuke route en interessante weetjes voor onderweg."

Marissa heeft inderdaad een hartstikke leuke route gekozen. We fietsen, of elliptigo'en (is dat een woord?) een stukje door het bos. Onderweg hebben we best veel bekijks. "Ja, dat is normaal. Tweede Pinksterdag doe ik ook mee met de Trap-In en ik verwacht dat ik dan wel heel veel aanspraak heb", lacht Marissa.

"Wanneer heb jij dit eigenlijk voor het eerst gedaan?", vraag ik Marissa. "Nou, dat is best wel een leuk verhaal! Dat was tijdens de eerste date met mijn vriend. Ik had hem net leren kennen en ik vertelde dat ik dit ging doen. Hij wilde wel mee, dus zo gezegd, zo gedaan. Hij had een picknickmand bij en we hebben er een hele leuke dag van gemaakt. We zijn van 9 tot 5 weg geweest!"

Zowel de date als de elliptigo vielen in de smaak en er volgenden nog veel tochtjes. "Je kon ze toen huren bij de Vrije Teugel en ik ging regelmatig met vrienden en familie een ritje maken. Dan plande ik een leuke route en zocht een clubje mensen bij elkaar." Zo ontstond het idee om er een bedrijfje in te beginnen. "De Vrije Teugel liet weten dat ze gingen stoppen met de verhuur van de elliptigo's. Dat vond ik natuurlijk zonde! Ik heb goed nagedacht en uiteindelijk besloten om er vijf over te kopen. Zo is Elliptiguide ontstaan", glimlacht Marissa.

Na twintig minuten voelen mijn armen als elastiekjes. "Ik ben moe", geef ik eerlijk toe. En we houden een korte rustpauze. Daarna vervolgen we onze weg. Ik moet mijn concentratie er goed bijhouden en dat is eigenlijk wel lekker. Je bent echt bezig met het elliptigo'en. Op de fiets wil ik nog wel eens piekeren, maar daar heb ik hier geen last van. 'Links, rechts, beweging helemaal maken', denk ik terwijl ik probeer Marissa bij te houden. Ze heeft er de pas goed in. "Ik heb wel eens tachtig kilometer op een dag afgelegd", vertelt ze. Jeetje, wil ik dat halen dan moet ik eerst nog even oefenen... "Iedereen kan het", aldus Marissa. "Ik ben zelf helemaal niet sportief. Hardlopen heb ik zo vaak geprobeerd, maar dat houd ik nooit vol. Dit is voor mij echt een uitkomst!"

Benieuwd geworden naar de elliptigo? Ga dan zeker eens op pad met de gezellige kletskous Marissa! Gegarandeerd zorgt ze voor een fantastische middag én je hebt meteen een work-out achter de rug. Ideaal toch?

Voor meer informatie kijk op www.elliptiguide.nl.

Heb jij ook een bijzondere hobby? Een uniek beroep? Of een fantastische activiteit? Stuur dan snel een mailtje naar redactie@udenweekblad.nl en wie weet kom ik volgende bij jou langs.

Meer berichten