De Reünie van BC Slamis was geslaagd.
De Reünie van BC Slamis was geslaagd.

BC Slamis '67: "Ons jubileumweekend was 'smashing'!"

Sport 1.012 keer gelezen

UDEN | BC Slamis '67 vierde onlangs haar gouden jubileumweekend met drie activiteiten. Vrijdagavond was er een feestavond voor de senioren met jeu de boules bij Plop in Uden. Zaterdagmiddag was er een heus glow in the dark badmintontoernooi voor de jeugd in sporthal De Stigt. Zondag was er een oud-ledentoernooi met aansluitend een reünie.

BC Slamis '67 werd op 12 april 1967 opgericht door Aad Neelemans, Mario van de Burgt en André van Zutven. Ze speelden in een zaaltje van Hees in Volkel. Al snel verhuisde de vereniging naar de Markthal en later naar 'de Deel'. Rond 1980 had BC Slamis '67 tweehonderd leden en speelden ze tweede divisie landelijk. Ook organiseerde ze grote landelijke toernooien waar de Udenaren menig prijs in de wacht wisten te slepen.

BC Slamis '67 heeft nu zo'n negentig leden en is actief in verschillende competities met zowel jeugd als seniorenteams. De jeugdafdeling groeit stevig en de vereniging heeft ook mini badminton voor de allerkleinsten. Er zijn twee speelavonden; op dinsdag en donderdag voor de jeugd en senioren.

Het eerste team van BC Slamis '67 is kampioen geworden in de eerste klasse van de Brabantse competitie en gaat komend seizoen spelen in de Hoofdklasse Brabant.

In het jubileumjaar 2017 is er een speciaal welkomstpakket voor nieuwe leden. BC Slamis '67 hoopt dit jaar het honderdste lid te verwelkomen. Voor meer informatie kijk op www.slamis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant