Archieffoto FC De Rakt.
Archieffoto FC De Rakt.

FC De Rakt wil de jeugdafdeling naar een hoger niveau tillen

Sport 1.638 keer gelezen

UDEN | De doelstellingen van het nieuwe jeugdbestuur van FC de Rakt zijn heel ambitieus: Voorzitter Ron Albers van het jeugdbestuur van FC de Rakt verwoordt het als volgt: "We beschikken over talenten en wij willen deze talenten koesteren en kansen bieden: dit betekent dat wij als jeugdbestuur de jeugdafdeling verder willen professionaliseren".

De eerste stap die is gezet is het volledig bemensen van het nieuwe jeugdbestuur met ambitieuze mensen. Naast voorzitter Ron Albers bestaat het jeugdbestuur inmiddels uit Jaap van de Rakt (hoofd jeugdopleiding), Ernie van Hooft en Peter Kruijsen (coördinatoren jeugdopleiding) en secretaris Rik van Duijnhoven. Als extern adviseur is aangetrokken Marc van de Ven. Of Ron een tipje van de sluier kan oplichten voor de plannen van het aankomend seizoen? "Nou, dat wil ik uiteraard graag. Allereerst willen we het niveau van onze trainers omhoog brengen. Wij willen ze de kans bieden om op onze kosten een cursus bij de KNVB te volgen. Dit betekent dat we over circa 2-3 jaar op onze standaardteams alleen nog maar gediplomeerde trainers willen hebben staan. Verder organiseren we regelmatig bijeenkomsten gedurende het jaar voor bijscholing. Ook gaan we bekijken welke trainingen passen bij welke leeftijdscategorie en trainers voorzien van een modulaire trainingsopbouw. Je ziet dat doordat deze trainers in hun voetbalkennis investeren, FC de Rakt ook bereid is om in hen te investeren."

Gaat het alleen nog maar om voetbal bij FC de Rakt of blijft de gezelligheid en warmte van de club ook nog steeds voorop staan? "Wij denken dat het samen kan gaan", geeft Ron aan. "Wij willen alle huidige vrijwilligers en trainers meenemen in het proces dat we in gaan. We willen het alleen beter organiseren waardoor de kwaliteit omhoog gaat. Dat doet niets af aan de gezelligheid binnen de club, die blijft gewoon. Wat we ook nog in onze plannen willen meenemen is het Respect Project dat de Rabobank hier in de omgeving heeft geïnitieerd. Kern van dit project is de belangrijke rol die jeugdtrainers en leiders kunnen spelen in de ontwikkeling van een kind. Dit sociale aspect willen we een belangrijke rol laten spelen in de jeugdafdeling binnen de club. We willen te boek staan als een nette en sportieve club. Winnen is belangrijk, maar zeker bij de jonge pupillen staat spelplezier voorop".

Zijn er tenslotte nog meer ambitieuze plannen voor de toekomst? "Ja, dan weet ik er wel eentje" lacht Ron. "Zo snel mogelijk een nieuw sportpark! Dat maakt de plannen die we hebben zoveel makkelijker. Dat betekent in ieder geval een kunstgrasveld en daarmee wordt de kwaliteit van de voetbaltrainingen stukken beter. Verder zijn leuke ideeën het organiseren van een internationaal voetbaltoernooi of het opzetten van een voetbalschool die verbonden is aan onze club. Maar dat zijn plannen voor later, eerst de komende 2 jaar het jeugdbeleidsplan verder uitwerken en daarna kunnen we verder dromen!"

FC De Rakt is voor komend seizoen nog op zoek naar een aantal jeugdtrainers en -leiders. Geïnteresseerden kunnen mailen naar vtz@fcderakt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant