Tim Kerkhof door de bocht.
Tim Kerkhof door de bocht.

Tim Kerkhof gaat voor een terugkeer als profwielrenner

Sport 610 keer gelezen

OSS | Tim Kerkhof maakte dit seizoen de overstap van de profploeg Roompot - Oranje Peloton naar Cycling Team Jo Piels. De 23-jarige Nistelrodenaar met Osse roots hoopt echter terug te keren als profwielrenner. "Ik weet dat ik het kan en hoop dat ik een mooie stap kan afdwingen."

door Leon Voskamp

In zijn laatste jaar bij Roompot - Oranje Peloton had hij naar eigen zeggen veel pech. "Ik had op meer gehoopt, het heeft niet meegezeten. Ik heb de hele winter in Spanje gefietst, maar kwam overtraind thuis. Het voorjaar was slecht en pas na het NK is het gaan lopen. Toen is de ploeg gaan twijfelen, maar een nieuw contract zat er niet in. Ik baalde daar gruwelijk van en heb er nachten van wakker gelegen." Hij maakte de overstap naar Cycling Team Jo Piels, maar ook daar zat het in begin tegen. "Ik heb wat pech gehad en ben ziek geweest. In mei won ik de Omloop der Kempen en daarna mocht ik meedoen aan de Ster ZLM Toer. Daar kreeg ik echter buikgriep en tijdens de laatste etappe een ontsteking aan mijn zitvlak. Ondanks de ontsteking deed ik mee aan het NK. Achteraf niet slim, want het vergt veel van je lichaam. Ik moest een week rust nemen en daarna fietste ik een aantal criteria en kermiskoersen. Komende zondag eindelijk een echte wedstrijd met de Rad am Ring in Duitsland. Ik wil me graag laten zien en bewijzen dat ik een stap hogerop kan. Al besef ik dat ik al prof ben geweest en me meer moeten laten zien dan een jonge jongen zonder profervaring. Onmogelijk is het zeker niet, maar er moet een tandje bij." Kerkhof merkt een duidelijk verschil tussen de profs en elite zonder contract. "De koersen zijn van een lager niveau. Maar qua inzet zeker niet. Bij profwedstrijden weet je vooraf vaak al of het bijvoorbeeld een massasprint gaat worden. Dat is in onze klasse niet het geval, er valt geen touw aan vast te knopen."

Tour de France
Afgelopen maandag reed hij tijdens Daags na de Tour in de profkoers samen met onder andere Bauke Mollema en Dylan Groenewegen, etappewinnaars in de Tour de France. "Ik heb de Tour meer gevolgd dan andere jaren, maar ik vond er niks aan. Het was jammer dat Richie Porte geblesseerd uitviel, want als iemand het Chris Froome moeilijk kon maken, dan was hij het. Froome was niet zo goed als voorgaande jaren. Volgend jaar kan het nog veel spannender worden. Al heeft Sky een geweldig team met wereldtoppers. De Nederlanders hebben het goed gedaan. Groenewegen deed het fantastisch en Mollema maakte indruk met zijn ontsnapping. Die overwinning is mooier dan een plek in de top tien van het eindklassement. Wie weet dat over een aantal jaar nog?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant