Eric Vloeimans tijdens een masterclass.
Eric Vloeimans tijdens een masterclass.

Masterclass van jazzmeesters tijdens Late Summer Soul & Jazz

Kunst en cultuur 258 keer gelezen

UDEN | Er kan op vrijdag 15 en zaterdag 16 september weer genoten worden van soul- en jazzmuziek tijdens Late Summer Soul & Jazz Uden 2017. Inmiddels zijn er weer nieuwe namen bekend gemaakt voor het programma. Daaronder Ruben Hein en Mrs Hips. Eerder waren o.a. Tom Browne, Bruut, Massada en The Quartet al gepresenteerd. Voor de eerste keer worden tijdens het festival een tweetal masterclasses gegeven.

Meester Eric Vloeimans, trompettist, won al relatief vroeg in zijn carrière de belangrijkste jazzprijzen. Vloeimans mag zich als een van de weinige jazzmusici een bekende Nederlander noemen. Hij werkt voortdurend aan vele projecten tegelijk en is ook geregeld te gast bij jonge musici en ensembles. (o.a. Wereldtoer Armin van Buren). Coen Witteveen is producer, cultuurmaker maar vooral bekend als saxofonist bij Typhoon en de Plastik Soldiers. De Masterclass improvisatie is voor iedere jeugdige muzikant (saxofoon of trompet) vanaf 13 jaar uit de regio. Voorwaarde is wel dat zij minimaal drie jaar les hebben gehad en een voorkeur hebben voor jazz & soul of wereldmuziek. Plezier in het spelen staat voorop. Maximaal 10 deelnemers kunnen kosteloos de Masterclass volgen. Eric Vloeimans en Coen Witteveen zullen tijdens de Masterclass de deelnemers coachen en samen muzikaal afsluiten. Tevens is publiek welkom bij de masterclass.

Wie zichzelf herkent in bovenstaand profiel meldt zich direct aan met een korte motivatie en eventueel een korte video. De organisatie kiest de deelnemers uit. De Masterclass duurt 60 minuten en zal plaatsvinden op zaterdag 16 september tussen 16.00 – 17.00 uur. Aanmelden kan tot 1 september via Info@latesummerjazz.nl. T.a.v. Maartje van der Schoot. Voor meer info: www.latesummerjazz.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant