Ton en Angelique dragen de 'ijslepel' over aan Ken en Lydia. (foto: Ad van de Graaf)
Ton en Angelique dragen de 'ijslepel' over aan Ken en Lydia. (foto: Ad van de Graaf)

Bananas heeft per september nieuwe eigenaren

Zakelijk 3.351 keer gelezen

UDEN | IJssalon Bananas in Uden heeft nieuwe eigenaren. Ton en Angelique van den Eerenbeemt en Peter en Tineke Holleman hebben het stokje overgedragen aan Ken en Lydia Temple.

Eigenlijk zijn Lydia en Ken altijd al een beetje verliefd geweest op Bananas. "Ik was hier kind aan huis", verklapt Lydia met een glimlach. Toen Lydia en Ken te horen kregen dat de eigenaren Bananas na twintig jaar wilden verkopen, besloten ze de zaak over te nemen. Ruim een jaar bereidden ze zich voor. "We lopen nu een jaar mee om alle kneepjes van het vak te leren", vertelt Ken.

Ton en Angelique runden de zaak ruim twintig jaar met hun (schoon)ouders Peter en Tineke Holleman. "Mijn ouders zijn inmiddels zeventig en tweeënzeventig jaar, dus zij gaan lekker met pensioen", vertelt Angelique. "Ton en ik hebben zin in een nieuwe uitdaging. Wat dat wordt, dat weten we nog niet."

Ken is van oorsprong Amerikaans en zijn achtergrond zal ook terugkomen in de zaak. "Zo zijn er Amerikaanse lekkernijen te koop zoals carrotcake en cinnamonrolls. Uiteraard wordt alles zelfgemaakt. En wat dacht je van de Unicorn Hot Chocolate? Een mierzoete roze chocolademelk versiert met veel glitter and glamour", vertelt Ken.

De oude eigenaren wensen Ken en Lydia niets dan goeds. "Zij zullen de zaak ook in de winter open houden. We hopen dat het nóg drukker wordt!", vertelt Angelique enthousiast. "We hebben er alle vertrouwen in dat het goedkomt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant