Ernest de Groot.
Ernest de Groot.

Ernest de Groot bedwingt Mont-Ventoux voor dertiende keer

Algemeen 810 keer gelezen

UDEN | De loco dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, Ernest de Groot uit Uden, heeft tijdens zijn vakantie in de Provence, de Mont-Ventoux voor de dertiende keer bedwongen. Hij deed dit met zijn zoon en broer in 2 uur 20 minuten. Op deze Col van de Buiten Categorie is heel wat Tour de France historie geschreven.

De waterschapsbestuurder beklom de Reus van de Provence tijdens zijn vakantie in Frankrijk. De col is 1.912 meter hoog. Met een gemiddelde stijging van 7,6 procent en maximum stijging van 11-1 procent is de Mont-Ventoux één van de zwaarste cols van Frankrijk.

Ondanks zijn leeftijd, lengte en gewicht geniet Ernest van het klimmen: "het is ontspanning door inspanning; het verstand op nul en de blik op oneindig." Ter voorbereiding heeft hij in de omgeving diverse cols beklommen, zoals de Col de Madeleine, Col de Suzette, Col de la Chaine en Col de Murs. Op de vraag hoe hij deze "Geant" voor de dertiende keer bedwong was zijn antwoord: "een stuk stokbrood, een banaan, een cappuccino en vanwege de hitte veel (2-3 liter) water natuurlijk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant