Afbeelding
Foto: Mark Bras

Kiadealers bundelen krachten: 'Wij staan klaar voor onze klant'

Zakelijk 979 keer gelezen

Twee lokale helden die de handen ineenslaan. Dat is wat Kia-dealers Autobedrijf Huiskes (Oss) en Content Autogroep ('s-Hertogenbosch en Eindhoven) hebben gedaan. Daardoor ontstaat er in deze regio een van de krachtigste Kia-dealernetwerken van Nederland.

Kia heeft er, net als verschillende andere automerken, voor gekozen om het aantal geselecteerde partners te verkleinen. Het veranderde consumentengedrag en een nieuwe, online gedreven retailbeweging zijn daar de voornaamste oorzaken van. Het gevolg: een lager aantal dealers, maar wél uitsluitend krachtige, zorgvuldig geselecteerde kwaliteitspartners.

Kiarijders zijn welkom
Autobedrijf Huiskes en Content Autogroep vormen samen een belangrijke dealercombinatie voor Zuid-Nederland. "Zeg maar de driehoek 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Oss", vertelt Frank Driessen van Content Autogroep. "Met daarbij grote kernen zoals Uden en Veghel. Kiarijders in de gehele regio zijn van harte welkom in een van onze vestigingen."

Wachten kost geen tijd
Beide familiebedrijven presenteren een gemiddeld klanttevredenheidscijfer van een ruime 9. Met de kracht van gezamenlijke inkoop, maar met behoud van ieders eigen, unieke identiteit ontzorgen ze de Kiarijder compleet. "Gastvrijheid, klantvriendelijkheid en altijd een stap extra. Dat is waar we voor staan", belooft Driessen. Bas Huiskes van Autobedrijf Huiskes vult aan: "We zijn er voor onze klant als we er móéten zijn. Tijdens kantooruren, maar ook daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan onze 24/7 pechhulp. Een ander voorbeeld: tijd is voor veel klanten kostbaar. Klanten die tijdens hun verblijf door willen werken, kunnen terecht in een van onze business corners. Bij ons kost wachten geen tijd."

Particulier en zakelijk
Kia heeft een uitstekende, uitgebalanceerde modellenrange. Dat maakt het merk voor zowel de particuliere als zakelijke rijder interessant. De autogroepcombinatie Huiskes-Content speelt er op in met aantrekkelijke koop-, lease- en private leaseconstructies. "Kia heeft voor iedere segment meerdere opties", knikt Driessen. "Het is al jaren een heel mooi particulier merk, maar zeker de laatste jaren heeft ook het zakelijke segment van Kia enorme potentie. De uitstraling, de uitrusting en de lage kilometerkostprijs zijn voor veel ondernemers dé overwegingen om voor Kia te kiezen."

Doen wat je belooft
Driessen: "Kia wil vooruit, in 2020 wil het merk 30.000 auto's in Nederland verkopen. Het past perfect bij onze eigen ambitie. We zijn nu hét Kia-dealernetwerk voor Zuid-Nederland, maar we kunnen het alleen waarmaken als we naar onze klanten blijven luisteren. Alleen dan kun je in alle geledingen van je bedrijf voor hetzelfde resultaat gaan. Van de monteur tot aan de adviseur, allemaal hebben we de mobiliteit van onze klant voorop staan. Kia doet wat het belooft, en wij doen dat ook."

Kia zakelijk: onovertroffen
Het Zuid-Koreaanse Kia timmert al jaren hard aan de weg. Met het aantrekken van toonaangevende Europese designers en constructeurs en productielocaties in Slowakije en Duitsland staat de Aziatische nummer één alweer enige tijd stevig in de Europese top-5, naast merken als Volkswagen, Opel en Ford.

Voor Bas Huiskes is er geen twijfel: Kia heeft de toekomst. "Kia staat voor Duitse degelijkheid en Aziatische durf, lef en kwaliteit. Neem de zeven jaar garantie. Daarvan kun je zeggen wat je wilt, maar er is geen enkel ander merk dat het aandurft. Kia wel. Tel daarbij op de uitstekende prijskwaliteitverhouding en de ongekende range in modellen en uitvoeringen en je hebt een ijzersterk merk."

Zelf rijdt Huiskes een Kia Optima. "Een voortreffelijke zakelijke auto met volop ruimte, luxe en comfort. Hij wint het op alle fronten van alle andere merken in zijn klasse. Motorvarianten, transmissie, de mogelijkheden zijn enorm. En neem het onderstel: dat is gemaakt door Albert Biermann, de man die in het verleden de onderstellen voor de M-series van BMW maakte. De Kia Optima kleeft werkelijk aan de weg. Ook de nieuwe Kia-modellen zijn veelbelovend. Er is wat mij betreft geen enkel ander merk dat méér biedt. Kia heeft gewoon de toekomst."

Dit artikel is verschenen in Bedrijvig Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant