Afbeelding

Feest bij Aventurijn vanwege certificaat VierKeerWijzer

Onderwijs 803 keer gelezen

UDEN | Op het Kindcentrum Aventurijn was het donderdagochtend feest. De school werkt met VierKeerWijzer, de kinderen leren daardoor niet uit boeken maar door te ontdekken. Donderdag ontving de school een certificaat van Marco Bastmeijer, de bedenker van de lesmethode. Ook was een valkenier aanwezig met roofvogels, hij vertelde over de vogels.

Het schoolplein is gevuld met kinderen die wachten op de overhandiging van het certificaat. Directrice Jeanne van den Brand nam van Marco het certificaat in ontvangst. ''We zijn al jaren bezig met de methode VierKeerWijzer dat hebben jullie natuurlijk ook allemaal gemerkt. Alle boeken zijn weg, en jullie leren over geschiedenis, aardrijkskunde en andere vakken door alles te ontdekken. Wij krijgen nu als school een diploma daarvoor'', spreekt de directrice de kinderen toe.

De methode
Kindcentrum Aventurijn is nu een aantal jaar bezig met VierKeerWijzer. De wereldoriënterende vakken zoals aardrijkskunde, geschiedenis en natuuronderwijs worden niet uit boeken geleerd, maar worden zoveel mogelijk op eigen manier ontdekt. Zo gaat bij geschiedenis ieder kind op zijn eigen manier aan de gang met behulp van kaarten die uitgaan van de meervoudige intelligenties. De gedachte daarachter is dat ieder kind zijn eigen talenten heeft. Elk kind voert opdrachten uit die bij die intelligentie passen om meer over het onderwerp te leren.

Roofvogel
Jeanne van den Brand onthulde op bijzondere wijze een bordje waarop staat dat de school met de methode werkt. De valkenier liet een grote arend naar haar toevliegen, aan de poot van de roofvogel zat een code waarmee de directrice een koffertje kon openen. Na de onthulling liet de valkenier nog verschillende roofvogels zien en vertelde hij de kinderen over de vogels. De kinderen moesten allemaal goed stil zijn en niet plots gaan zwaaien. De kinderen waren verwonderd over hoe groot sommige vogels waren en vroegen de valkenier naar het eten van de vogels.

Marco vertelde erg trots te zijn dat zijn methode in Uden wordt gebruikt. Hij komt regelmatig op de Udense school.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant