Afbeelding

Feestelijke oplevering nul-op-de-meterwoningen aan het Binnenhofke, Boekel

Zakelijk 868 keer gelezen

BOEKEL | Op donderdag 28 september leverde ontwikkelende bouwgroep Hendriks Coppelmans uit Uden de acht nieuwbouwwoningen aan het Binnenhofke (Irenestraat) in Boekel op aan PeelrandWonen. Wederom een innovatief project van de woningcorporatie, omdat het gaat om levensloopbestendige Nul-Op-de-Meterwoningen (NOM) die hun eigen energie opwekken. De woningen aan het Binnenhofke compenseren daarnaast ook nog eens hun CO2-uitstoot door groene daken. De woningen vormen inmiddels het derde NOM-project van PeelrandWonen in Boekel. Bouwgroep Hendriks Coppelmans ontwikkelde en bouwde de gelijkvloerse woningen in opdracht van de woningcorporatie.

De nieuwe bewoners waren bij de feestelijke oplevering aanwezig, evenals enkele omwonenden en geïnteresseerden. Zij werden toegesproken door Sjraar Canjels (directeur PeelrandWonen), René Beks (directeur Ontwikkeling & Innovatie Hendriks Coppelmans) en burgemeester Pierre Bos. Vervolgens overhandigde de burgemeester symbolisch de sleutel aan één van de nieuwe bewoners. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. De nieuwe bewoners krijgen hun sleutel op maandag 2 oktober.

Nul-op-de-meter
De woningen zijn zeer energiezuinig gebouwd en zijn nul-op-de-meter. Dit houdt in dat de woning voldoende energie kan opwekken om te voorzien in verwarming, warmwater en elektriciteit. Dit is onder andere mogelijk door de zonnepanelen op de daken. Een gasaansluiting is niet meer nodig, waardoor de CO2-uitstoot kleiner wordt. Door de toevoeging van groene mos-sedum op de platte daken wordt de uitstoot van CO2 deels gecompenseerd.

Levensloopbestendig wonen
De woningen zijn uitgevoerd als zogeheten levensloopbestendige woningen, met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De verdieping biedt nog een kamer en ruimte voor de installaties. De woningen zijn geschikt voor senioren. PeelrandWonen heeft de woningen echter beschikbaar gesteld voor alle woningzoekenden, waardoor er een mix van jong en oud komt te wonen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant