Afbeelding

"Iedereen kan het leven leiden waar hij of zij van droomt!"

Zakelijk 1.710 keer gelezen

UDEN | Therapeute Kim van Bakel heeft een vliegende start gemaakt met haar praktijk voor psychosociale therapie. Sinds begin dit jaar zit ze op een prachtige nieuwe locatie aan de Protonenlaan 28 in Uden. "Ik doe nu zelf wat ik het allerliefste doe en dat gun ik anderen ook!"

Kim van Bakel heeft al een aantal jaar ervaring als therapeut. Haar nieuwe kantoor aan de Protonenlaan in Uden heeft ze omgetoverd tot een waar paradijsje. "Sfeer vind ik heel belangrijk. Ik wil dat mensen zich hier op hun gemak voelen", legt Kim uit. En sfeer creëren, dat is gelukt! De wachtkamer ziet eruit als een gezellige woonkamer en ook de spreekkamer is zeer uitnodigend met grote fauteuils waar je lekker comfortabel plaats kunt nemen.

De therapeute begon haar loopbaan als sociaal pedagogisch werker. Door een burn-out vindt ze uiteindelijk haar ware roeping. "In mijn hart heb ik altijd al geweten dat mijn passie ligt bij het therapeutische vak. Zelf heb ik in het verleden wanneer ik vastliep regelmatig therapie gevolgd. Ik ben nog steeds intens dankbaar voor de hulp die ik heb mogen ontvangen en de tools die ik daardoor levenslang kan inzetten. Daarnaast ben ik een gevoelig persoon; ik voel mensen heel goed aan. Een eigenschap die uiteraard goed van pas komt in mijn vakgebied."

Toch was de overstap van sociaal pedagogisch werker naar therapeut geen gemakkelijke. "Ik heb mij laten omscholen tot therapeut, omdat ik een stevige basis wilde leggen om mijn werk goed te kunnen doen. Je moet weten waar je het over hebt. De opleiding tot psychosociaal therapeut was gigantisch zwaar, maar ik heb het gehaald en daar ben ik heel trots op!"

Voor iedereen
Kim behandelt mensen met uiteenlopende problematiek. "Van mensen met stressgerelateerde klachten tot depressies, assertiviteitsproblemen, onzekerheden of andere sombere gevoelens. Eigenlijk zou ik iedereen aanraden om eens een consult te volgen. Ook al lijkt jouw probleem te groot of juist te klein, je bent het waard om hulp te ontvangen. Lijden is niet nodig. Gun het jezelf! Iedereen kan het leven leiden waar hij of zij van droomt. Ik begeleid mensen van zeventig jaar, maar ook kinderen. Iedereen is hier welkom"

Er worden verschillende therapieën gehanteerd. "Ik kijk wat het beste bij iemand past. Werkt iets niet? Dan stappen we gewoon over op een andere methode", legt Kim uit. Bij cliëntgerichte therapie staat de cliënt centraal. "Hij of zij behoudt zelf de regie", aldus Kim. Daarnaast wordt ook de oplossingsgerichte therapie gebruikt. "Daarbij wordt gekeken naar wat wél goed gaat en wat wél leuk is in je leven", zegt Kim. Ook voor cognitieve gedragstherapie kunnen mensen bij Kim terecht. "Daarbij worden disfunctionele gedachten omgezet in functionele gedachten wat een positieve uitwerking heeft op gevoelens en gedrag." Verder is er nog de transformatie therapie. "Hierbij wordt gewerkt met het onderbewuste waar allerlei overtuigingen en patronen zijn opgeslagen op energetisch niveau. Dat klinkt zweverig, maar is het niet. Iedereen heeft namelijk onderbewuste gedachten en gevoelens. Ben jij altijd gepest en is er tegen je gezegd dat je niets waard bent? Dan ga je dat zelf geloven. Bij deze therapievorm worden de gedachten en gevoelens opnieuw 'geordend'", vertelt Kim. Tot slot is er nog de Voice Dialogue. "Dat is zo fantastisch!", vertelt Kim met een glimlach. "Het is ongelooflijk hoe goed die vorm werkt. Mensen gaan in gesprek met innerlijke delen. Dat doen we door ze een concrete plaats te geven. De uitkomsten zijn wonderlijk!"

Vergoeding
De sessies bij Kim worden door de aanvullende verzekeringen vergoed. "Een verwijzing van de huisarts is niet eens per se nodig", legt Kim uit. "Mensen krijgen een factuur die ze bij hun zorgverzekering kunnen declareren. Dat gaat heel eenvoudig." Er zijn geen lange wachtlijsten. "Je kunt binnen enkele weken terecht."

In het gloednieuwe pand van Kim zit ook Personal Fitness Nederland gevestigd, het bedrijf van haar partner Jeffry Peels. "We kunnen samenwerken op het moment dat het nodig is. Heeft iemand bijvoorbeeld heel veel moeite met afvallen en zit daar een diepere psychologische reden achter? Dan kan Jeffry die persoon naar mij doorsturen. Zo vullen we elkaar goed aan.

Cursussen en workshops
Daarnaast geeft Kim ook cursussen en workshops in een daarvoor ingerichte ruimte in het pand. Eens per maand houdt ze ook een meditatieavond.

Meer informatie
Benieuwd geworden naar de Praktijk voor Psychosociale Therapie & Persoonlijke Ontwikkeling van Kim van Bakel? Neem dan snel een kijkje op www.kimvanbakel.nu of neem contact op via info@kimvanbakel.nu of 06-46330004. De praktijk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant