De winnende foto van Isabel Daalman.
De winnende foto van Isabel Daalman.

Winnaar fotowedstrijd Sint Petruskerk bekend

Algemeen 823 keer gelezen

UDEN | Isabel Daalman heeft de fotowedstrijd van de Sint Petruskerk gewonnen.

De skyline van Uden wordt sinds 1890 gesierd met de monumentale Sint Petruskerk. Dit schitterende bouwwerk, een religieus en cultureel erfgoed, is daarin een markante verschijning waardoor men Uden niet ongezien passeert.

Dit bijzondere gebouw, ontworpen door C. Weber, is één van de mooiste koepelkerken van Nederland en verweven met de geschiedenis van Uden.
Fotowedstrijd
Om dit prachtige gebouw in stand te houden voor het nageslacht is er een stichting in het leven geroepen die geld inzamelt voor speciale restauratieprojecten. De Stichting Vrienden van de Petrus heeft hiertoe een unieke fotowedstrijd gehouden. Van alle inzendingen is een selectie gemaakt; de mooiste vijftien foto's worden tijdens de weekendvieringen geëxposeerd in de Petruskerk van 26 oktober tot en met 5 november, en op de Facebookpagina van de stichting.

Isabel Daalman heeft gewonnen na rijp beraad van de jury, bestaande uit Wijnhuis Uden, foto de Vakman en bestuur van Stichting "Vrienden van de Petrus ". "De foto geeft een herkenbaar en passend silhouet weer, dat rust en sfeer uitstraalt", zo luidt het eindoordeel.

Wijn
De winnende foto komt nu op de 'Vrienden van de Petrus wijn', waarvan per verkochte fles 1 euro naar de Stichting gaat.

De wijn zal vanaf eind november bij het Wijnhuis en diverse andere winkels in Uden te koop zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant