Afbeelding

Vierde plaats voor leerlingen UC op natuurfilmwedstrijd Rotterdam

Onderwijs 1.455 keer gelezen

UDEN | Leerlingen van klas T3F excellent van het UC vmbo hebben een gedeelde vierde plaats gehaald in de landelijke natuurfilmwedstrijd van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Zaterdag was de prijsuitreiking door een professionele jury in het Cinerama in Rotterdam. Het filmpje was een van de 10 genomineerde korte natuurfilms.

Leerlingen Lindsy, Iris, Sanne en Melanie gingen samen met docenten Annet Paalman en Debby Marijnissen als afvaardiging van het Udens College naar Rotterdam voor de prijsuitreiking. In het Cinerama aan de Westblaak werden eerst alle genomineerde filmpjes op groot bioscoopscherm vertoond. Ze werden beoordeeld door een jury met onder andere Ruben Smit, de maker van De Nieuwe Wildernis. Het UC kwam op een gedeelde vierde plaats terecht. Vol trots en inspiratie om volgend jaar weer mee te doen, ging de Udens delegatie naar huis.

Het WFFR organiseert jaarlijks een natuurfilmwedstrijd voor leerlingen onder de 16 jaar. Docenten biologie Audrey Bougie en CKV Debby Marijnissen van het Udens College vmbo vonden dat een mooie aanleiding om de handen ineen te slaan.

De leerlingen van de klas T3f exc maakten in groepjes verschillende korte filmpjes met als onderwerp de natuur om ons heen. Deze werden ingestuurd naar de wedstrijd. Een paar weken later bleek een groepje te behoren tot de tien genomineerde films.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant