De ledenvergadering van de nieuwe Udense partij.
De ledenvergadering van de nieuwe Udense partij.

UdenPlus presenteerde politiek programma bij ledenvergadering

Politiek 1.264 keer gelezen

UDEN | Een mijlpaal voor de nieuwe Udense politieke partij UdenPlus: de eerste ledenvergadering van vorige week. Hierin werd door toekomstig lijsttrekker Tinie Kardol het concept programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 gepresenteerd.

Een kerngroep bestaande uit het Algemeen Bestuur aangevuld met enige toekomstige kandidaat raadsleden heeft sinds de start van UdenPlus in de zomer van dit jaar hard gewerkt aan het programma. Onderwerpen als een Udense voedselbank, bewust ouder worden, een Avans in Uden of hoe leeftijdsvriendelijk de gemeente is staan hoog in het vaandel bij de partij.

Afwijkend
Een programma dat duidelijk afwijkt van wat in het verleden door de andere partijen is gepresenteerd omdat alle programma punten worden benaderd vanuit het centrale motto van deze nieuwe partij:

Kernvraag
Dit betekent dat men niet kan zeggen dat UdenPlus een 'linkse' of 'rechtse' partij is. Integendeel UdenPlus benadert ieder vraagstuk vanuit de kernvraag: "wat zou een leeftijdsvriendelijke gemeente doen" en zowel het bestuur als de leden heeft vertegenwoordigers uit alle lagen en visies van de samenleving.

Pittige discussies
Na soms pittige discussies zijn de aanwezige leden akkoord gegaan met de programmapunten. De volgende taak van het Bestuur is nu deze verder uit te werken en te presenteren op de nieuwe website UdenPlus.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant