Doe mee met de Nationale Natuurwerkdag.
Doe mee met de Nationale Natuurwerkdag. Foto: Aileen van Tilburg

Uden doet mee met Nationale Natuurwerkdag

Landbouw / Visserij 649 keer gelezen

UDEN | Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden/IVN Uden, IVN Bernheze/ Stichting Landschapsbeheer Aa-dal (SLA) en IVN Veghel doen 4 november mee met de Nationale Natuurwerkdag 2017.

Landschapsbeheer en -herstel is nodig voor het behoud en herstel van landschapswaarden.

Iedereen is welkom
Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie/thee houdt, is van harte welkom op één van de drie plekken. Nieuwe vrijwilligers worden begeleid door ervaren landschapsbeheerders. Volgens woordvoerder Ernest de Groot (Uden) is de Nationale Natuurwerkdag een ideale gelegenheid om kennis te komen maken met vrijwillig landschapsbeheer. Harry van der Pas (Dinther) vult aan: "voor vele planten en dieren zijn goed onderhouden landschappen van groot belang.

Zorgvuldig beheren
Fer Kalis (Veghel) tenslotte: landschapselementen zijn in feite kleine natuurgebiedjes. Die moet je zorgvuldig beheren". We adviseren belangstellenden om laarzen, stevige schoenen en werkhandschoenen mee te nemen. Voor gereedschap wordt gezorgd.

Programma
Uden werkt van 9.00 tot 12.00 uur in de bufferzone tussen Uden-Zuid en Volkel-West (Uden-Volkel). Deze bufferzone wordt ingericht met een heuse hoogstam kersenboomgaard met haag. Men verzamelt om 09.00 uur bij de Wijde Wereld, Helmteken 24 te Uden. Kinderen met ouders zijn welkom. Er is koffie/thee en soep aanwezig. Nadere info bij Ernest de Groot (0413-251370). Ook in Bernheze en in Veghel kunnen mensen de handen uit de mouwen steken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant