Het stoplicht hoeft niet langer meer gebruikt te worden in Odiliapeel.
Het stoplicht hoeft niet langer meer gebruikt te worden in Odiliapeel. Foto: Maickel Keijzers

Nieuwe rotonde Odiliapeel in gebruik

Verkeer en vervoer 2.897 keer gelezen

ODILIAPEEL | Na maanden hard werken door de aannemer aan de provinciale weg N264 in Odiliapeel was het zover; op zondagmiddag 12 november werden de hekken op de weg verwijderd en maakten de eerste auto's rond 14.00 uur gebruik van de nieuwe rotonde.

Verkeerslichten op deze locatie hebben definitief plaatsgemaakt voor een turborotonde, waardoor de verkeersafwikkeling op dit punt veiliger wordt.

Gestreden
Bewoners in Odiliapeel hebben lang gestreden voor verwezenlijking van de rotonde. Het is mede aan oud-gedeputeerde van Heugten te danken dat de situatie hier op de N264 definitief gewijzigd is.

Kruising Rouwstraat
Naast het werk aan de rotonde werd ook de kruising Rouwstraat en de oude Dijk aangepast en werden voorzieningen voor de fietsers veiliger gemaakt.

Faunatunnel
Daarnaast werd er ook speciale faunatunnel onder de weg aangelegd waardoor dieren (waaronder de das) ongehinderd tussen de vliegbasis Volkel en Odiliapeel kunnen bewegen.

Oude N264
De oude N264 komt deels weer terug in de nieuwe weg. Aannemer van Gelder, die in opdracht van de provincie Noord-Brabant de werkzaamheden uitvoert, heeft beton gebruikt dat minstens 30% hergebruikt materiaal in de vorm van gerecycled beton bevat. Zo worden er materialen bespaart die anders uit de natuur moeten worden gehaald.

Restwerkzaamheden
De komende weken zullen nog enkele restwerkzaamheden worden uitgevoerd zoals het vervangen van de verlichting en de plaatsing van een faunatunnel onder de Rouwstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant