Elle Neelen en Jesse Jansen.
Elle Neelen en Jesse Jansen.

Progressief Bernheze kiest voor duolijsttrekkers Jesse Jansen en Ellen Neelen.

Politiek 503 keer gelezen

BERNHEZE | Tijdens de algemene ledenvergadering van Progressief Bernheze op 14 november hebben de leden gekozen voor een duolijsttrekkerschap voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Progressief Bernheze gaat de verkiezingen in met Jesse Jansen en Ellen Neelen. Beiden zijn sinds 2014 als burgerlid actief voor de fractie van Progressief Bernheze in de gemeenteraad. Hans van der Pas, lijsttrekker bij de vorige verkiezingen, is sinds 2014 burgemeester in Rhenen. Cent van den Berg, fractievoorzitter in de afgelopen periode, gaf eerder dit jaar aan voor de komende verkiezingen een lijsttrekkerschap niet te ambiëren en ruimte te maken voor vernieuwing. Op voordracht van de kandidatencommissie stelde het bestuur deze keuze voor aan haar leden. Beiden hebben in de afgelopen jaren bewezen op uitstekende wijze de progressieve politiek te kunnen uitdragen. Het zou een verlies van menselijk kapitaal zijn als een van de twee zich in de campagne in een ondergeschikte rol zou moeten bewegen. Daarnaast doet het recht aan uitstraling naar de kiezer dat Progressief Bernheze als team opereert en niet afhankelijk is van de ambitie of positie van één persoon. Ellen Neelen is 53 jaar, geboren en getogen in Heesch, en werkzaam als beleidmedewerker bij de gemeente Oss. Jesse Jansen is 21 jaar, eveneens geboren en getogen in Heesch en studeert staats- en bestuursrecht aan de universiteit in Nijmegen.

Ledenvergadering
Jesse en Ellen vullen respectievelijk de plekken 1 en 2 van de kandidatenlijst in. Tijdens de algemene ledenvergadering werden ook de plaatsen 3 tot en met 20 van de kandidatenlijst vastgesteld en het concept verkiezingsprogramma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant