Harrie van den Elsen 1923-2017 (foto: Ankh van Burk).
Harrie van den Elsen 1923-2017 (foto: Ankh van Burk).

Markant Udenaar Harrie van den Elsen overleden

Human Interest 3.154 keer gelezen

UDEN – Oud-wethouder en markant Udenaar Harrie van den Elsen is afgelopen zondag op 94-jarige leeftijd overleden. Van den Elsen werd geboren in 1923 op Hoeven, waar hij zijn leven lang is blijven wonen. Als wethouder was hij betrokken bij de enorme ontwikkeling die Uden doormaakte.

"Ik heb over duizend dingen nog wel een mening", zo vertelde hij aan het Udens Weekblad in een interview in mei van dit jaar, waarin hij terugblikte op zijn lange leven. En die uitspraak kenmerkte de erudiete Van den Elsen, die ondanks zijn hoge leeftijd nog zeer bij de tijd was. Zo leerde hij zelf het grote gemak van de computer kennen, maar zag er ook het gevaar van in, met name op het gebied van het sociale contact onder mensen. "Onze ziel en ons hart moeten ook levend blijven, je moet mensen ook kunnen beminnen", was hierover zijn mening.
Aan zijn opleidingen, met name op het gebied van kader en financiën, heeft het te danken dat hij in de politiek kwam. Hij werd zowel gevraagd om voorzitter/directeur van de Boerenleenbank te worden alsook om in de gemeenteraad zitting te nemen. Hij was een aantal jaren raadslid onder burgemeester Van Kemenade en was wethouder onder burgemeester Schampers van 1964 tot 1987. Uden was aangewezen als kerngemeente en daarom was er veel geld voor de industriële ontwikkeling van Uden, maar ook voor de ontwikkeling van onderwijs en sport. En zo zag Harrie van den Elsen zijn geliefde gemeente Uden uitgroeien van het armoedige dorp uit zijn jeugd tot aan de welvarende gemeente van nu. Harrie van den Elsen was getrouwd met Anna Schepens, met wie hij negen kinderen kreeg. 
De uitvaartdienst voor Harrie van den Elsen is zaterdag in de Petruskerk om 10.30 uur.

Lees het complete verhaal woensdag in Udens Weekblad

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant