Het terrein van Brakel in Uden vanuit de lucht.
Het terrein van Brakel in Uden vanuit de lucht.

'Een geweldige nieuwe moeder'

Zakelijk 3.722 keer gelezen

UDEN | 'Een hele mooie overname, we krijgen een geweldige nieuwe moeder'. Met deze woorden reageert directeur Ton van Gerwen op de overname van zijn bedrijf Brakel door het Ierse Kingspan.

Van Gerwen benadrukt dat het om een strategische overname gaat, geen gedwongen. "Sterker nog, Kingspan is alleen geïnteresseerd in goede, gezonde bedrijven. Dus het is alleen maar positief. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen. En wij ook! We hebben in Kingspan een voortreffelijke aandeelhouder gevonden waarmee we onze ambities kunnen versnellen. Als onderdeel van Kingspan Light + Air hebben we een geweldige basis voor verdergaande groei en product- en marktontwikkeling. Positief voor de onderneming én haar medewerkers. Onze ambities tot marktpenetratie op de Europese eindmarkt en een wereldwijd distributienetwerk worden versterkt en gesteund door Kingspan", stelt Van Gerwen.Volgens hem heeft de overname dan ook geen gevolgen voor de ongeveer 220 mensen die bij Brakel in Uden werken.

Marktleider
Brakel, dat onlangs het 40-jarig bestaan vierde, is marktleider in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk op het vlak van high-end oplossingen voor glazen daglichtconstructies (bijvoorbeeld glazen daken en lichtstraten), ventilatie- (zoals uitzetramen, kleppenventilatoren) en brandveiligheidssystemen (branddetectie, installaties voor rook- en warmteafvoer) in commerciële en industriële gebouwen. 

Lees het hele artikel vrijdag in Udens Weekblad

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant