UDI'19 wint bij BVC'12 (Foto's: Ronny Raymakers)

Invaller Luuk Meulink knalt UDI'19 alsnog naar belangrijke winst: 1-2

Voetbal 2.815 keer gelezen

BEEK-UBBERGEN(G)| UDI'19/CSU leek door een fout van doelman Nick van de Horst bij BVC'12 te stranden op een 1-1 gelijkspel maar vlak voor tijd was het de goed ingevallen Luuk Meulink die alsnog de Udenaren de zege bezorgde door de winnende goal tegen de touwen te jagen: 1-2. De drie punten zijn meer dan welkom voor de Parkzichters maar het spelniveau zal nog wel omhoog moeten de komende tijd.

Het was namelijk geen beste wedstrijd in het dorp onder de rook van Nijmegen. Het veld was daar overigens ook debet aan want het was in feite zo goed als onbespeelbaar. Drassig, hobbelig en zwaar maar zoals het cliché dan zegt: daar hebben beide teams last van. Dat bleek ook wel want zowel BVC'12 als de bezoekers kwamen zelden tot aardig spel. De gastheren zakten ver in en lieten de bal aan UDI'19 dat deze keer Nick van de Horst onder de lat had staan in de plaats van de geblesseerde Koen van Boxtel. Ook Randy Hofmeijer was niet van de partij waardoor Dick Smits centraal kwam te spelen en Frank Wijdeven de linkervleugel bezette.

Vrije trap
Volgens de aanwezigen valt er niet zo bar veel te vertellen over die eerste helft. Vlak voor rust kregen de Udenaren een vrije trap die door Roald van Hout met veel gevoel werd binnen gekruld: 0-1. Dat was wel even lekker natuurlijk voor de bezoekers. Na de thee kabbelde de wedstrijd ook op deze manier voort. Tien minuten voor tijd sloeg ineens het noodlot toe toen een ongevaarlijk ogende vrije trap van de thuisploeg volkomen verkeerd beoordeelt werd door doelman Van de Horst en de bal in het doel verdween: 1-1. De fysieke sterke gastheren gingen daarop weer fanatiek in de verdediging maar moesten wel toezien dat UDI'19 al snel een grote kans kreeg. Van Hout raakte echter de paal. Uiteindelijk scoorden de gasten toch. De bal viel voor de voeten van Luuk Meulink die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-2. Daarna raakte Sam Wassenberg nog de lat maar het belangrijkste was dat de punten mee naar Uden gingen.

UDI'19/CSU| Van de Horst, Koca, Van Dijk, Smits, Wijdeven, Wolf, Gakpo, Van Geelkerken, Oomen (72. Meulink), Van Hout, Wassenberg