Adriaan Sanders, hier met zijn opvolger bij Stichting Uden in Geschriften, Inez van Tienoven.
Adriaan Sanders, hier met zijn opvolger bij Stichting Uden in Geschriften, Inez van Tienoven.

Uden onderscheidt Adriaan Sanders met Penning van Verdienste

Human Interest 1.680 keer gelezen

UDEN | Adriaan Sanders uit Uden krijgt de Penning van Verdienste van de gemeente Uden.

Burgemeester Hellegers heeft de heer Sanders geïnformeerd over het collegebesluit. Adriaan Sanders heeft aangegeven de onderscheiding graag te aanvaarden. De officiële uitreiking vindt plaats op vrijdag 8 december in de Raadzaal van het gemeentehuis.
De Penning van Verdienste is een erkenning en onderscheiding van mensen die op uitzonderlijke wijze bijdragen aan een betere samenleving en daarmee een inspiratiebron zijn voor anderen. Adriaan Sanders voldoet in de ogen van het College volledig aan dat criterium door zich al decennialang met grote toewijding voor de Udense samenleving in te zetten, met name op het culturele vlak.
Adriaan Sanders heeft zich tientallen jaren verdienstelijk gemaakt voor de Udense samenleving. Zo is hij onder meer vraagbaak over de (cultuur)historie van Uden. Hij geeft ook lezingen over de geschiedenis van Uden en is actief in de Werkgroep 100 jaar Vluchtoord Uden. Hij is bestuurslid geweest van Stichting C (2005-2016) en de Stichting Kruisherenkapel (2013-2017). Van 1988 tot 1996 is hij bestuurslid van de SKOU (Stichting Katholiek Onderwijs Uden) geweest. Vanaf 2003 tot enkele maanden geleden is hij voorzitter van de Heemkundekring geweest en heeft hij onder andere de organisatie van de Open Monumentendag mede op zich genomen. Van 2009 tot 2017 is Adriaan Sanders voorzitter van de Trap In geweest en ook heeft hij in 2003 de Stichting Uden in Geschriften mede opgericht. De Penning van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding die maximaal eenmaal per jaar wordt toegekend. De Penning van Verdienste maakt het mogelijk om mensen te waarderen die zich onderscheiden met hun inzet en betrokkenheid voor de samenleving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant