Voor laatste programma in 2017
Voor laatste programma in 2017 Foto's Peter Kuijpers
+update

3D/3C Links versus rechts in 3D komend weekend, Volkel naar de Heijkuul in Gennep

Voetbal 697 keer gelezen

De enige uitzondering op deze kop is de wedstrijd Sparta'25 dat Handel ontvangt. De overige zijn ontmoetingen uit het linker- tegen het rechterrijtje. Het voorlaatste programma van dit jaar ligt voor ons. Dit allemaal gebaseerd op de bereidwillige medewerking van het weer. De wedstrijden beginnen zondag allemaal op de onorthodoxe tijd van 14.15 uur. Waarom dat niet gewoon 14.00 uur kan zijn blijft een vraag. De Sint is alweer op weg naar Spanje en maakt plaats voor de Kerstman.

Door: Peter Kuijpers

Vianen Vooruit had zondag een klapper kunnen maken op De Donk in Boekel. Dat gebeurde niet, maar de voldoening om het puntje was ook prima. Zondag ontvangt de club uit Vianen Hapse Boys aan de Koekbakse straat. Het veld van Vianen Vooruit ligt hemelsbreed twee kilometer van De Berkte verwijderd. Met recht een wedstrijd op fietsafstand te noemen. In Haps leeft de wedstrijd zeker. De spelers kenen elkaar als geen ander. Vianen Vooruit mag eerst aanstaande donderdag de veters strikken voor het bekerduel met Vitesse'08 waar om 19.30 uur wordt afgetrapt.



Johan Vullings: "De winst op Stormvogels'28 was voor mij geen verrassing, de score wel."

Emotie
Trainer Johan Vullings ziet de emotie van de derby niet zitten bij zijn team en bekijkt het zakelijk: "Komende zondag de derby tegen Vianen Vooruit. Toch leeft dit bij ons niet extra. Enkele jongens spelen tegen familieleden en bekenden, maar verder zie ik deze wedstrijd ook als 1 van de 26. Als je naar de resultaten van dit seizoen bij beide teams kijkt, dan ligt een gelijkspel voor de hand. Vianen is een ploeg met weinig zwakke plekken en heeft ook jongens die het verschil kunnen maken. Wij gaan uit van eigen kracht en spelen voor de winst. De winst op Stormvogels'28 was voor mij geen verrassing, de score wel, maar het geeft wel veel vertrouwen."

Stormvogels'28 – DAW
De bezoekers, adel verplicht, zijn favoriet en kan Stormvogels'28 zich hier op vastbijten. De club uit Siebengewald speelt tot nu toe nog wat ondermaats als we het vergelijken met afgelopen seizoen. Dat zal ongetwijfeld zijn reden hebben onder anderen de fysieke problemen. Koploper DAW speelt eerst nog donderdag tegen Roggel dat voorlaatste staat in de vierde klasse D. Trainer Rob van der Ven gaf zijn selectie dinsdag vrij voor het 'Heerlijke Avondje' en heeft nauwelijks problemen van fysieke aard. Mits DAW donderdag heel van Sportpark De Mössehook wegkomt kan het duel in Siebengewald fris en vrolijk aanvaard worden.



André Methorst, trainer van Nijnsel.

Nijnsel – Nooit Gedacht
Hoe heet zoiets? Van een koude kermis thuiskomen zou wel passend zijn. Met 4-0 vertrok Nijnsel met trainer Arno Methorst van D'n Heuvel in Schaijk weer terug naar Nijnsel. De club is voor de getrouwen weer toe aan een zege na de winst op Volkel op 22 oktober dit jaar. Daar is zondag alles aangelegen met na afloop het traditionele 'Jingelbal' feest op de laatste thuiswedstrijd voor de het kerstreces. Nooit Gedacht, dat zondag goed vertegenwoordigd is op Sportpark De Eimert met nog een Geffens team, zag zondag de wedstrijd op de eigen Biescamp afgelast. Het hoofdveld kan met een beetje regen geen twee of meer wedstrijden af. De revenuen van de winter heet dat dan. De Geffenaren moet voor een driepunter terug naar eveneens 22 oktober met de 1-2 winst uit in Oploo bij Excellent. Belangrijk duel voor beiden om het moraal voor de winterstop wat op te kunnen poetsen. Scheidsrechter Straatman uit Uden fluit op De Eimert om 14.15 uur voor het begin.

Excellent – Olympia'18
Olympia'18 moest zondag de meerdere erkennen in het sterke Sparta'25. Datzelfde overkwam Excellent bij een getergd Berghem Sport. Een echte derby is het niet, al ligt het veld van Excellent op de weg naar Oploo voor de ploeg uit Boxmeer. Een moeilijk te voorspellen uitslag, al is het een stukje 'scorebord journalistiek', te begrijpen dat wellicht velen hun kruisje bij de bezoekers plaatsen. Donderdag is er al een amuse voor de zondag. Excellent bekert dan om 19.30 uur thuis tegen Berghem Sport. Meestal komen dit soort wedstrijden de trainers in deze periode minder goed uit, maar toch zal scheidsrechter Karavla om 19.30 uur de heren tot voetballen manen.



Fabian Krebbers, trainer van Vitesse'08

Vitesse'08 – Volkel
Volkel is vanzelfsprekend op het fraaie kunstgras van De Heykuul in Gennep favoriet. De komst van het kunstgras moet voor Vitesse'08 een verademing zijn geweest.  De ploeg uit Gennip zal er niet trots op zijn gegaan dat de Heykuul, hoe romantisch ook gelegen, met voorsprong het slechtste veld uit de derde klasse was. Fabian Krebbers, trainer van Vitesse'08 reist eerst donderdag af naar Vianen waar om 20.00 uur wordt afgetrapt voor het bekerduel tegen Vianen Vooruit. Trainer Fabian Krebbers evalueert: "De laatste vijf wedstrijden zijn we ongeslagen vier keer gelijk in de competitie en één keer gewonnen voor de beker. Alleen schieten we er niks mee op met steeds een punt. We zijn dit jaar met een erg jonge groep begonnen omdat er vorig jaar een groot aantal oudere spelers gestopt zijn en er een aantal spelers vertrokken zijn en hoger spelen. Vitesse heeft er bewust voor gekozen om in te zetten op eigen jeugd en jonge spelers uit de regio. Dat kost tijd en die tijd krijg je niet in deze klasse. Er wordt met zijn allen erg hard gewerkt met veel plezier er er staat nu een echt team wat voor elkaar wilt gaan. We hebben veel problemen met blessures gehad dat moeilijk op te vangen was omdat we een kleine groep hebben. Mijn inziens staan we te laag en hadden we duidelijk meer punten moeten hebben. Over Volkel weet ik zelf niet zo veel al hoor ik van mensen binnen onze club dat het een sterk collectief is dat tot de laatste minuut blijft gaan en 1 van de kanshebbers is voor de titel. Belooft weer een leuke wedstrijd te worden. Wij als Vitesse zijn er klaar voor."

Vitesse'08 
Tom van Dalen, trainer van Volkel, trekt een korte conclusie: "We hadden zondag kunnen en moeten winnen maar de doelpunten tellen nu eenmaal. Wij hebben nu in negen wedstrijden twaalf doelpunten gemaakt en dat is te weinig. Dat moet beter, wil je mee doen om de bovenste plekken. Donderdag hebben we eerst nog een bekerronde en zondag naar Vitesse'08. Wij moeten alleen maar naar onszelf kijken zondag en proberen zo goed mogelijk te voetballen en de punten pakken. Dat gaat een hele klus worden. Wij willen 2017 goed afsluiten om zo in het kielzog van DAW en Sparta te blijven. De groep is zo goed als fit maar het is donderdag afwachten hoe we uit de bekerstrijd komen in duel met Stiphout Vooruit. In deze competitie win je geen wedstrijden op 80 procent dus wij weten wat ons te doen staat." Duidelijke taal van de trainer van Volkel.

Sparta'25 – Handel
Handel zag het duel zondag in Geffen afgelast. Dit tot verdriet van trainer Tom Jacobs: "Ja een vrije zondag gehad, helaas. We hadden ongelofelijk veel zin in die voor ons ontzettend belangrijke wedstrijd. Maar goed, niets aan te doen. Voor komende zondag Sparta'25 inderdaad. Onze groep is volledig fit dus helemaal klaar voor de wedstrijd. Sparta'25 schijnt een hele goede ploeg te zijn voor de derde klasse. Ze combineren goed voetbal met veel werklust, dus we kunnen ons borst nat maken. We gaan uiteraard ook komende zondag weer voor de volle winst." Scheidsrechter in Laarbeek is de heer De Kleine die om 14.15 uur voor aanvang fluit.

Berghem Sport – Boekel Sport
Eerst nog zullen de kuiten van Berghem Sport gemasseerd moeten worden voor het bekerduel bij Excellent komende donderdag. Daarna ligt de focus weer op competitievoetbal. Toch zijn dit soort bekerwedstrijden vaker een last dan lust. Berghem, op zich al gevoelig voor blessures, zal toch de prioriteit bij het competitievoetbal leggen. Boekel Sport leek weer helemaal terug, maar stelde teleur in het thuisduel zondag met Vitesse'08.

Kleine pijntjes
Trainer Dennis Kroes van Berghem Sport relativeert: "Bij Berghem Sport aankomende donderdag de beker uit naar Excellent, dus eerst daar proberen de stijgende lijn door te zetten, daarna volgt Boekel Sport. Een lastige tegenstander, maar welke ploeg is dat niet. Natuurlijk gaat het de laatste weken beter maar de realiteit is dat we nog steeds onderaan staan en daar willen we weg. Iedereen moet gewoon scherp blijven en hard werken. We mogen niet verzwakken, maar met een redelijk gevoel naar de winterstop toe. Vanaf nu zijn we ook weer schorsing vrij dus op enkele kleine pijntjes na is de selectie compleet." Zondag wordt er ook op De Koppelsteeg om 14.15 uur door scheidsrechter Vereijken het sein tot voetballen gegeven.

3C Zuid-1

Avanti'31 – Zwaluw VFC
Henry van Wanrooy meldde zich in de top van 3C na drie winsten op rij. Avanti'31 is volger van Real Lunet dat strak bovenaan staat met stevige uitslagen. Zondag eerst maar eens Zwaluw VFC eveneens uit Vugt. Avanti'31 is favoriet en verloor thuis alleen van Nieuwkuijk.

Real Lunet – Schijndel
De fiere koploper is zondag dik favoriet, daarover bestaat geen twijfel. Schijndel voetbalde zondag best redelijk, maar verloor uiteindelijk toch met 0-2 van BMC. Wie weet dat het zondag gaat stunten al is daar wel een klein wondertje nodig.

Programma derde klasse C:
Avanti'31-Zwaluw VFC
Nieuwkuijk-Vlijmense Boys
Real Lunet-Schijndel/De Wit
Taxandria-FC Engelen
Sint Michielsgestel-Wilhelmina
Haarsteeg-BMC
RKDVC-ODC

Stand derde klasse C:
1.Real Lunet 10-26
2.Avanti'31 10-22
3.BMC 10-21
4.RKDVC 10-19
5.Zwaluw VFC 10-19
6.ODC 10-18
7.FC Engelen 9-15
8.Sint Michiels Gestel l10-12
9.Taxandria 9-11
10.Haarsteeg 10-9
11.Vlijmense Boys 10-9
12.Nieuwkuijk 9-8
13 Schijndel/DeWit 10-6
14.Wilhelmina 9-1

Programma derde klasse D:
Vianen Vooruit - Hapse Boys
Stormvogels'28 - DAW
Nijnsel/TVE - Nooit Gedacht
Vitesse'08 - Volkel
Berghem Sport - Boekel Sport
Sparta'25 - Handel
Excellent - Olympia'18

Stand derde klasse D:
1. Sparta'25 10-23
2. DAW 10-23
3. Volkel 9-19
4. Nijnsel/TVE 10-14
5. Olympia'18 10-13
6. Handel 8-12
7. Vianen Vooruit 9-12
8. Stormvogels 9-10
9. Nooit Gedacht 9-9
10. Hapse Boys 9-8
11. Boekel Sport 9-8
12. Excellent 10-8
13. Vitesse'08 10-8
14. Berghem Sport 10-8

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant