Bart van Berlo
Bart van Berlo

Gemert verslaat Avanti'31 met groot gemak (6-0), zondag naar Jong Den Bosch

Voetbal 1.282 keer gelezen

GEMERT| Ondanks dat het niveau in de top van het amateurvoetbal de laatste decennia zo op het oog niet echt gestegen is, verre van dat,  valt het op dat de regionale hoofdklassers tegenwoordig geen kind hebben aan clubs uit de iets lagere regionen. Dus 2e, 3e klassers etc. Ook Avanti'31 had dinsdagavond weinig te melden tegen een freewheelend Gemert dat op de automatische piloot de volgende ronde van de beker haalde. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-0 door twee goals van Jeremias Carlos David en Dennis Groen terwijl ook Jasper Lalisang en Ralf Kemper het net vonden. Gemert speelt nu in de volgende schifting tegen de winnaar van het duel Excellent - Berghem Sport.

Zondag gaan de Molenbroekers op bezoek bij de talenten van FC Den Bosch. Het duel zal afgewerkt worden op het sportpark van BVV en begint om 14.00 uur. Gemert kan natuurlijk nu al terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. De zwart-witten staan met slechts één puntje achterstand op koploper O.S.S.'20 op de tweede plek van de reguliere ranglijst terwijl de eerste periode al in the pocket zit. Dat zijn cijfers waar zelfs de verstokte Gemert-fan voor het seizoen niet eens aan durfde te denken. Ook is men erin geslaagd om van de talentvolle Dennis van Rooij een stabiele basisspeler te maken. Van Rooij is een centrale verdediger met een verfijnd linkerbeen en kan weleens jarenlang het centrum gaan bevolken. Allemaal prima de luxe toch. De verwachting is dan ook voor de buitenwacht dat snel bekend zal worden dat het contract met trainer Dennis Dekkers met nog een jaar wordt verlengd. Tot nu toe is er echter nog geen witte rook uit de bestuurskamer opgestegen.

Zondag
Het komende duel met Jong FC Den Bosch wordt een lastige. De Bosschenaren begonnen zwak aan het seizoen maar de laatste weken zijn de resultaten goed. Nu zijn spelers van Jong Den Bosch altijd technisch goed onderlegd dus op zich is het niet raar dat zo'n team in de hoofdklasse aardig meedraait. Gemert is dus gewaarschuwd. Trainer Dennis Dekkers mag weer keuzes gaan maken want ook Dennis Groen, Youri van Brussel en Jeremias David lijken weer helemaal fit terwijl Ronny van den Elzen er tegenwoordig naast staat nadat hij eerst een basisplek had als linksback,. Daar stond zondag alleskunner Bart van Berlo maar een beetje insider weet dat het hart van de geroutineerde strateeg op het controlerende gedeelte van het middenveld ligt. Het zijn luxe-problemen die de trainer moet managen, net als het feit dat Sven van Ommeren nog steeds op de bank zit ten faveure van nieuwkomer Bono Barten. Het zijn echter wel leukere problemen dan wanneer je elke week te weinig spelers hebt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant