Tien jeugdvrijwilligers ontvingen een Duim voor hun grote inzet
Tien jeugdvrijwilligers ontvingen een Duim voor hun grote inzet

Tien Udense jongeren beloond met de Duim

Human Interest 3.084 keer gelezen

UDEN | Tien Udense jeugdvrijwilligers zijn vandaag op het gemeentehuis in Uden in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een vrijwilligerspenning voor hun inzet voor de Udense samenleving.

Patricia Verkuijlen gaf haar nog maar 12 jaar oude dochter Linda Verkuijlen op. Linda helpt het liefst elke dag mee op de kinderboerderij. Daarnaast hielp ze met het inpakken van alle tasjes voor de Udense Truckrun. Op de dag van de run zelf besloot ze ook spontaan mee te helpen terwijl ze niet op de vrijwilligerslijst stond. Kirsty Ceelen is vrijwilligster bij Stichting Hozako. Behalve honden uitlaten draait de dierenliefhebster haar hand ook niet om voor klussen als poepscheppen en het schoonmaken van kooien. De zusjes Stefanie en Esther van den Eijnde zijn allebei al jaren jeugdtrainster bij de Keien Atletiek. Ze laten daar onder andere kinderen op enthousiaste wijze kennis maken met atletiek. Reddingsbrigade Uden meldde de 19-jarige Nicky Smits aan. Hij is bestuurslid en coördinator van de evenementencommissie, en organiseert de meeste evenementen binnen club. Lette van den Heuvel organiseert met haar 18 jaar onder meer minitoernooien bij volleybalvereniging Saturnus/Hendriks Coppelmans. De volleybalvereniging zegt blij te zijn met haar enthousiasme en energie, waarmee ze andere jeugdleden motiveert.

Beloning
Stichting Compass meldde ook een aantal vrijwilligers aan, zoals Marlon Gollasch. Hij werd bij het MC al verkozen tot vrijwilliger van het jaar 2016. De stichting vindt deze penning een terechte extra beloning voor zijn goede inzet. Mathijs Landweer nam naast zijn vele vrijwilligerswerk bij De Pul deel aan het project ADRES Alpe d'HuZes, waarbij hij de Alpe d'Huez fietste en geld ophaalde voor het KWF. Daan Vogels is volgens de stichting zowel achter als voor de bar een ware barman en kastelein. Het afgelopen jaar heeft hij zich ingezet voor de organisatie van het vrijwilligersweekend waarbij alle vrijwilligers binnen de Stichting Compass in het zonnetje gezet worden. Nu is het de beurt aan Daan zelf om in het zonnetje te staan. Sanne van Gogh is al twee jaar vrijwilligster bij De Pul. Ze heeft zich in afgelopen jaren bewezen als barhoofd en is zich aan het voorbereiden om avondcoördinator te worden. Stichting Compass noemt Sanne een echte 'power woman', die zorgt voor een goede sfeer en met veel plezier aan de slag is binnen De Pul.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant