UDI'19 harkte zich zondag bij BVC'12 naar een belangrijke zege (Foto: Ronny Raymakers)
UDI'19 harkte zich zondag bij BVC'12 naar een belangrijke zege (Foto: Ronny Raymakers)

UDI'19 bekert vanavond nog (20.00 uur in Gassel), zondag thuis tegen Halsteren

Voetbal 730 keer gelezen

UDEN| UDI'19/CSU speelde zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen bij BVC'12 maar het belangrijkste was dat de Parkzichters wél drie punten pakten. De Udenaren wonnen met 1-2 en dat is nu even cruciaal want de blik moet echt naar boven. Aanstaande zondag spelen de Parkzichters op eigen veld tegen Halsteren maar eerst staat er vanavond nog een bekerduel op de rol bij vijfde klasser Gassel (aanvang: 20.00 uur).

Ook in het dorpje Beek-Ubbergen, pittoresk gelegen tussen Nijmegen-Oost en Berg en Dal, kon UDI'19 zeker weer niet beschikken over een volkomen okselfrisse selectie van prima voetballers. Deze keer ontbraken onder meer ex-captain Randy Hofmeijer, Rinke Pennings en doelman Koen van Boxtel op het, tegenwoordig gedigitaliseerde, wedstrijdformulier. Hierdoor was het vooral achterin behelpen geblazen voor trainer Bert Ruijsch, en zoals een beetje 'watcher' weet is deze linie toch al geen onneembaar bastion gebleken dit seizoen. Het gevolg was dat linksachter Dick Smits naar het centrum verhuisde en dat Frank Wijdeven in het team kwam op Smits' zijn normale plek. De logische vervanger onder de Udense doellat luisterde naar de naam Nick van de Horst. Het werd vervolgens een draak van een wedstrijd, zoals dat zo mooi heet. Nu werkten de omstandigheden ook niet echt mee om er een wervelende middag van te maken. Het was koud en het veld lag er bij als een drassig volkstuintje dat door de huurder al lange tijd niet was bewerkt. Daarbij had tegenstander BVC'12 zich voorgenomen om heerlijk de warme virtuele bus voor het eigen doel te parkeren. Ga er maar aanstaan als UDI'19 zijnde. Het was dan ook niet zo vreemd dat de 0-1 voortkwam uit een heerlijk getrapte vrije trap van Roald van Hout. Daardoor moesten de gastheren na de pauze iets doen om te kijken of er dan eventueel alsnog een puntje in zat. UDI'19 kwam echter niet in gevaar maar het noodlot sloeg tien minuten voor tijd alsnog toe toen keeper Van de Horst zich lelijk verkeek op een ongevaarlijk ogende ingedraaide vrije trap. Het sierde de gasten dat er alsnog werd gewonnen. Uiteindelijk was het invaller Luuk Meulink die zichzelf en zijn team een vervroegd sinterklaascadeau bezorgde door vlak voor tijd de verlossende 1-2 tegen de half bevroren 'touwen' aan te jagen. De winst was daarmee een feit en alleen al daarom kon men spreken van een succesvol tripje naar het land van Maas en Waal. Zondag komt Halsteren naar Sportpark Parkzicht toe. Een tegenstander met meer kwaliteit dan BVC'12 maar daardoor ook een team waar het makkelijker tegen voetballen is. De West-Brabanders zullen de bus slechts op het parkeerterrein parkeren, niet voor de eigen goal. Het is deze week weer inventariseren geblazen betreffende beschikbare spelers maar ook dit gegeven lijkt ondertussen aan behoorlijke acceptatie onderhevig. Een goed teken. Winnen de Udenaren zondag opnieuw dan kan er voorzichtig gekeken worden naar de stand in de 2e periode. Maar zeg dit beter niet hardop. Sssst. 

Gassel
Vijfde klasser Gassel mag tussendoor geen punt zijn natuurlijk. Trainer Bert Ruijsch: "Ik wil gewoon een ronde verder komen en ze hebben toch een derde klasser uitgeschakeld in de poule. Misschien is het wel een elftal dat toevallig 'klopt'. "
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant