Desley  Schilders (R) stille kracht van Blauw Geel'38
Desley Schilders (R) stille kracht van Blauw Geel'38 Foto:Peter Kuijpers
+audio

Quick wil 'zevenklapper' doen vergeten tegen Blauw Geel'38/Jumbo, Voetbalpiramide rugzakje voor KNVB

Voetbal 462 keer gelezen

Blauw Geel'38/Jumbo speelt zondag uit bij Quick in Den Haag. Het veld van 'De Haantjes' is gesitueerd in een van de betere wijken van de residentiestad. Op schootsafstand van het strand treden de Veghelaren aan tegen een oude bekende van vorig seizoen. Quick waar uitgesproken in Veghel op 23 april, middels een 3-2 zege, het kampioenschap werd binnengehaald.

Door: Peter Kuijpers

Quick dat nadien via de nacompetitie alsnog naar de Derde Divisie promoveerde doet het voortreffelijk. Kenan Schenkerveld, Sergino Hynes, Roderick Meinema en Ronaldo Minta zijn nieuw bij de club. Of deze heren de impuls waren voor de booming start in deze zware klasse is hier niet bekend, feit is wel dat Quick derde staat met tien punten achterstand op UNA. Zondag gingen de Hagenaren met 7-1 onderuit op Papendal bij Jong Vitesse. Een ongewoon vreemde uitslag die niet past in het prestatiepatroon van de ploeg uit Den Haag. Een nadere blik op de website van Quick verklaart al wel het een en ander. Vitesse één speelde zaterdag al de uitwedstrijd bij Feyenoord. Dat hield in dat de bus van Jong Vitesse naar Papendal zondag kwalitatief  behoorlijk gevuld was. Volgens de Haagse website stonden nogal wat spelers in het Jong Vitesse team die met regelmaat speelminuten of een basisplek hadden in het eerste team van de Arnhemmers.


Voetbalpiramide
Het toont in ieder geval aan hoe fragiel de regels zijn momenteel en hoe oneerlijk. UNA ervoer dat eerder na de 5-0 nederlaag bij Jong Vitesse. Het toont aan dat de aanwezigheid van reserveteams of Jong teams steeds minder wenselijk is bij de clubs in de Hoofdklasse, Tweede- en Derde Divisie. Collega Wil van den Heuvel volgt UNA voor het Eindhovens Dagblad en plaatste afgelopen week de navolgende tweet: "Een initiatief van voetbalclub MSC uit Meppel die met het voorstel kwamen richting het Centraal Overleg Hoofdklasse. Een nieuw voorstel op weg naar de nieuwe voetbalpiramide. Vanaf hoofdklasse zouden zaterdag- en zondagclubs moeten integreren. Later zou dit dan door de KNVB gefaciliteerd moeten worden." AFC-voorzitter Jack van Gelder, als door een spin gestoken, tweette: "De zondagverenigingen moeten zich bundelen en het niet meer alles accepteren. Haal het gewoon weer uit elkaar. Verenigingen die van zondag- zaterdagvereniging willen worden moeten dat dan officieel laten bekrachtigen. Gewoon een zaterdag- zondag en reserve divisie. Klaar." Zondagclubs laten integreren met het stugge zaterdagvoetbal, dat niet wil en op zondag niet mag van de Dominee. Het zal nog een helse klus worden. Feit is wel dat de met veel tam-tam bij de clubs door de strot geduwde voetbalpiramide een vervelende rugzak aan het worden is. Vooral voor Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB. Wordt ongetwijfeld vervolgd.



Vijf tot tien centimeter wordt er zondag verwacht (Screenshot NOS)

Sneeuwval
Op het gure en koude Prins Willem Alexander Sportpark trainde Blauw Geel'38 donderdag als voorbereiding op het duel komende zondag in Den Haag. Of het allemaal doorgaat is nog maar de vraag. De weersvoorspelling voor zondag spreekt over serieuze sneeuwval en dan wordt het zelfs voor de kunstgrasvelden te machtig. De groep die Niels van Casteren tot zijn beschikking had was kleiner dan normaal. Coen van Zutven is nog niet genezen, datzelfde geldt voor Ahmed Abdirizak. Mark Dobbelsteen was er wegen familie omstandigheden niet bij maar speelt zondag wel. De voltallige groep die donderdagavond trainde stapt zondag in de bus naar Den Haag. Volgende week nog ADO'20 thuis en dan kan de winterstop aanvaard worden.

Gesprek met Niels van Casteren na afloop van de training:


Beluister hier het fragment


Programma Derde Divisie Zondag:
ADO´20-HSC´21
Quick-Blauw Geel´38/Jumbo
OJC Rosmalen-Hercules
Dongen-HBS
OFC-De Meern
JVC Cuijk-Quick´20
Jong De Graafschap-Jong Vitesse
Westlandia-EVV
Be Quick 1887-UNA

Stand Derde Divisie zondag:
1.UNA 14-37
2.Jong Vitesse 14-31
3.Quick 14-27
4.OJC Rosmalen 14-24
5.EVV 14-24
6.OFC 14-23
7.ADO'20 14-22
8.Blauw Geel'38 14-21
9.JVC Cuijk 14-21
10.Dongen 14-21
11.Hercules 14-18
12.Westlandia 14-17
13.HSC'21 14-16
14.Be Quick 1887 14-12
15.De Meern 14-12
16.HBS 14-10
17.Jong De Graafschap 14-10
18.Quick'20 14-7

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant