39 jubilarissen van BrabantZorg Sint Jan werden in het zonnetje gezet
39 jubilarissen van BrabantZorg Sint Jan werden in het zonnetje gezet Foto's en tekst: Peter Noy

Vrijwilligers BrabantZorg Sint Jan in zonnetje gezet

Human Interest 2.321 keer gelezen

UDEN | Maar liefst 39 jubilarissen van BrabantZorg Sint Jan werden donderdagmiddag in het zonnetje gezet. Op de Nationale Dag van de Vrijwilliger spraken Peggy Driessen, Manager Zorg & Welzijn en Vrijwilligerscoördinator Maria van de Donk de vrijwilligers toe en bedankten hen voor de inzet en betrokkenheid.

In haar toespraak memoreerde Peggy Driessen nogmaals hoe belangrijk het is om vrijwilligers binnen BrabantZorg Sint Jan te hebben. "Samen met de medewerkers zorgen de vrijwilligers ervoor dat onze cliënten in een prettige omgeving kunnen wonen en genieten van alle faciliteiten die de Sint Jan te bieden heeft. Het hele jaar staan jullie klaar voor de bewoners en organisatie en dat wordt enorm gewaardeerd." Ook Carolien Jordens, Regiomanager Uden, prijst de belangeloze inzet van de vele vrijwilligers. "Als BrabantZorg zijn wij trots op hen en hopen dat zij veel voldoening en plezier uit het vrijwilligerswerk kunnen halen. We streven ernaar om iets voor elkaar te kunnen betekenen op basis van een langdurige samenwerking", aldus Carolien Jordens.

Langdurige samenwerking
Dat deze samenwerking soms lang kan duren blijkt uit het aantal jaren dat sommige jubilarissen vrijwilliger zijn, van 5 tot 25 jaar. Udenaar Co Doeleman is twintig jaar actief binnen de Sint Jan. Samen met Tonny Smits brengt hij warme maaltijden rond voor de Carolushof en Odiliaflat. "Het contact met de mensen spreekt mij enorm aan. Wanneer je die blije gezichten ziet, weet je waarvoor je het doet", vertelt een lachende Co Doeleman. Ook Lies Verbossen uit Uden is verknocht als vrijwilliger. Sinds tien jaar verzorgt zij, samen met Diny de Groot en Tonny van der Heijden, één keer per maand een informatieve natuurmiddag voor de bewoners van de Sint Jan. Haar IVN achtergrond komt daarbij goed van pas. "We proberen de bewoners, die vaak minder goed ter been zijn, op deze manier wat dichter bij de natuur te betrekken. Ik vind het erg leuk om op deze manier iets te kunnen doen voor mensen die wat minder mobiel zijn." Voor informatie en/of aanmelden als vrijwilliger van BrabantZorg, neem telefonisch contact op met Maria van de Donk (Vrijwilligerscoördinator), 0413-263920 of kijk voor vrijwilligersvacatures op www.ons-welzijn.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant