Scheidend Nuenen-trainer Miquel van den Dungen (Foto: P. Kuijpers)
Scheidend Nuenen-trainer Miquel van den Dungen (Foto: P. Kuijpers)

UDI'19/CSU gaat zondag nog op bezoek bij Nuenen

Voetbal 917 keer gelezen

UDEN| Afgelopen zondag werd er niet gevoetbald in Nederland Amateurvoetballand dus ook in de regio Uden rolde er geen enkele bal onder officiële auspiciën van de KNVB door de verse sneeuw. De bond wachtte weer tot het laatste moment om er alles uit te gooien maar op zondagochtend regeerde dan eindelijke het gezonde verstand met een algehele afgelasting tot gevolg. UDI'19 speelt zondag nog een uitwedstrijd bij Nuenen.

Door: Willy Rooyakkers

Er valt dus een hele speeldag uit welke, zo weten we nu, op 18 februari aanstaande zal worden ingehaald. Komend weekend wacht ons nog de laatste officiële speelronde van dit lopende kalenderjaar. Het is nu nog moeilijk voor te stellen maar wie kijkt naar de weersvoorspellingen richting het einde van de week zal tot de conclusie komen dat er links en rechts wat wedstrijden, zeker op kunstgras, zullen doorgaan. Hopelijk kunnen echter alle duels doorgang vinden, of juist geen enkele. Anders wordt de ranglijst nog op het scheiden van de markt scheefgetrokken, iets wat onnodig is en nooit de bedoeling kan zijn.

Nuenen
UDI'19 zou vorige week eigenlijk op eigen veld tegen het sterke Halsteren aantreden maar op Sportpark Parkzicht had men op zaterdag al besloten dat het veld onbespeelbaar zou zijn. In Uden ligt nog een fraai natuurgrasveld. Een paar dagen daarvoor hadden de Parkzichters wel al voor de districtsbeker gespeeld bij vijfde klasser Gassel. Op een bijveldje wonnen de Udenaren vrij eenvoudig met 0-6. Trainer Bert Ruijsch: "Een club als Gassel heeft geen verlichting rondom het hoofdveld dus we speelden op een soort van trainingsveld. Ach, daar moet je dan ook maar mee omgaan. In dat kader bezien ben ik dik tevreden met een 0-6 zege. Het belangrijkste is dat we doorkwamen." Tegenvaller was het vroege uitvallen van linker centrale verdediger Dick Smits. Ruijsch: "Dick kreeg een knietje in zijn bovenbeen, dan ontstaat er een zogenaamd ijsbeentje. Ik verwacht niet dat hij lang zal ontbreken." Dat was goed nieuws voor Knud van den Heuvel die er daardoor al snel inkwam en uiteindelijk drie keer zou scoren. De kwikzilverachtige linksbuiten lijkt langzaam maar zeker, met wat vallen en opstaan, weer helemaal fit te worden. Zijn zware knieblessure en noodgedwongen te geforceerd terug moeten komen hakte er in bij de linkspoot maar nu lijkt het dan toch eindelijk goed te komen. Dat is leuk voor hem maar ook voor UDI'19 want een topfitte Knud van den Heuvel is een leuke speler om naar te kijken. Sam Wassenberg scoorde tegen Gassel twee keer en ook Luuk Meulink vond het net. Zondag wacht een lastige uitwedstrijd bij het altijd gemotiveerde Nuenen. Het is typisch zo'n duel die vlak voor de winterstop nog even de smaak van het komende kerstbuffet sterk kan beinvloeden. Wint UDI'19 namelijk in Nuenen dan is dat de derde zege op rij en dan gaan de Udenaren met een lekker gevoel richting jaarwisseling. Het zat flink tegen in dit half jaar, zeker qua blessures, maar dan is het einde toch zeer positief. Een zeperd in Nuenen zal dat echter compleet wegvagen. Bij Nuenen zal trainer Miquel van den Dungen na een paar succesvolle jaren op zoek gaan naar een andere club. Onlangs wonnen de groen-witten nog wel van Gemert (2-1) dus de spirit zit er zeker nog in. Overigens is UDI'19 achter de schermen ook op zoek naar een nieuwe trainer. Na een wat ongewone procedure, zoals het plaatsen van een advertentie, is men nu zover dat er een groepje kandidaten op gesprek mag komen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant