Bas van de Veerdonk: de trainer van koploper WEC (Foto: P. Kuijpers)
Bas van de Veerdonk: de trainer van koploper WEC (Foto: P. Kuijpers)

4H: Nog even een felle strijd (WEC, Nulandia, Schadewijk, Festilent) om het kalenderjaar af te sluiten als nummer één

Voetbal 1.513 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| Zondag gaat het voetballen ook in de vierde klasse H nog een keer door dit kalenderjaar. Dat houdt in dat er nog even flink gevochten gaat worden om de titel 'herbstmeister'. Een papieren titel uiteraard maar klinkt toch altijd leuk om tegen je, niet door kennis van zaken gehinderde, schoonmoeder te zeggen tijdens de kerstborrel. Vier teams komen nog voor dit prijsje in aanmerking.

Om te beginnen natuurlijk koploper WEC dat op bezoek gaat bij Cito. De Ossenaren lijken zo op het oog een hapklare brok voor de gretige lijstaanvoerder maar de praktijk is wellicht heel anders. Cito voetbalt namelijk aardig en is ook nog eens spectaculair versterkt de laatste weken. Winnen de mannen uit Eerde/Wijbosch echter zondag dan is WEC de herbstmeister. Ondertussen ligt FC Schadewijk op de loer om bij een foutje van WEC meteen genadeloos en hard toe te slaan. Men moet dan wel sowieso zelf in Uden winnen van de lokale FC. Dat moet te doen zijn voor de Ossenaren maar misschien heeft FC Uden een list in huis. 

Nulandia, Festilent
Nulandia is ondanks het aangekondigde vertrek van trainer Koen Wissing ook goed bezig de laatste weken. De Nulanders komen eraan, en dat best hard. Zondag gaat de reis naar Rosmalen, een beladen derby. Een uitwedstrijd bij Maliskamp winnen is voor iedereen lastig want het gaat er meestal sfeervol aan toe. Festilent doet ook nog mee en gaat naar Kruisstraat zondag,. Het wordt dus ook weer komend week heerlijk spannend in de vierde klasse H. Onderin moet FC De Rakt van hekkensluiter VOW winnen maar de formatie uit Zijtaart heeft nog maar één kans om ook in 2017 een potje te winnen in deze klasse. De tijd dringt dus nogal. Hieronder het volledige programma:

Avesteyn    -     SCMH     
 Cito    -     WEC     
 Maliskamp    -     Nulandia     
 NLC '03    -     Vorstenbossche Boys     
 FC De Rakt    -     VOW     
 RKKSV    -     Festilent     
 FC Uden    -     FC Schadewijk

1. WEC 10-23   
2. Nulandia 10-22
3. Festilent 10-22   
4. FC Schadewijk 10 -21         
5. SCMH 10-16        
6. Avesteyn 10-15         
7. RKKSV 10-15      
8. Maliskamp 10-14        
9. NLC'03 10-13      
10. Vorstenbossche Boys 10-10        
11. Cito 10-9      
12. FC Uden 10-9    
13. FC De Rakt 10-8        
14. VOW 10-1   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant