Afbeelding

Martin Jan van Mourik Knoergoeie Brabander 2018

Carnaval 1.969 keer gelezen

UDEN | Emeritus hoogleraar Rechtsgeleerdheid en notaris Martin Jan van Mourik uit Ravenstein is door carnavalsstichting de Knoerissen uitgeroepen tot Knoergoeie Brabander 2018.

De 74-jarige van Mourik is geboren in Café 'De Keurvorst' in Ravenstein, waar hij ook nu nog elke zondag met een groep gelijkgestemden te vinden is. Hij stamt uit een echt notarissen geslacht: zijn vader was notaris, hijzelf was notaris en zijn zoon is ook notaris. Toch voelt Martin Jan zich meer een man van het volk. Hij is geïnteresseerd in mensen. Dat blijkt ook wel uit zijn talloze activiteiten op het sociaal maatschappelijk vlak. 'Mister Erfrecht' voelt zich een echte Brabander. Hij houdt van uitdrukking als "Ge moet oewen eige naod naoien", wat wil zeggen dat je wel luistert naar wat anderen zeggen maar dat je wel je eigen koers moet blijven volgen.

Naast het zijn van hoogleraar Rechtsgeleerdheid en notaris houdt van Mourik zich bezig met tal van maatschappelijke activiteiten. Zo is hij ooit verkozen door de Narren Universiteit uit Maastricht tot Docter Humoris Causa. Hij was veertien jaar voorzitter van de Stichting Carnaval Ravenstein. Ook is hij begaan met de historie rond het land van Ravenstein, heeft hij in zijn eigen tuin een deel van het Philips van Kleefbolwerck blootgelegd en is hij beschermheer van het Sint Barbera Gilde. Een bijzonder mens en echte Brabander. Carnavalsstichting de Knoerissen is er trots op om Martin Jan van Mourik op 27 januari tijdens de vierde pronkzitting te mogen huldigen als Knoergoeie Brabander 2018.

Martin Jan van Mourik
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant