Youri van Brussel (17) heeft net 3-1 gemaakt
Youri van Brussel (17) heeft net 3-1 gemaakt

Gemert buigt in topper op imponerende wijze snelle achterstand om: 3-1

Voetbal 1.122 keer gelezen

GEMERT| Groene Ster begon erg sterk aan het duel bij Gemert. Met vaardige spelers werden de gastheren onder druk gezet en al snel werd het dan ook 0-1. Gemert had het even lastig maar wist uiteindelijk toch met 3-1 te winnen via goals van Ralf Kemper, Jeremias Carlos David en invaller Youri van Brussel. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen de Molenbroekers ook steeds beter voetballen. Het gevolg is een knappe 2e plaats op de ranglijst aan het einde van dit kalenderjaar. 

Door: Willy Rooyakkers

Gemert moest het doen zonder de langdurig geblesseerde Joost Habraken terwijl ook Ron Jansen voorlopig in de lappenmand bivakkeert. Opvallend was dat Jasper Lalisang nu linkshalf speelde terwijl hij zijn linkerbeen eigenlijk alleen maar gebruikt om op te lopen. Achterin dezelfde namen maar wel met als nuance dat Bart van Berlo nu in het centrum speelde en Dennis van Rooij op links. Twee rechtspoten achter elkaar op de linkerkant zal trainer Dennis Dekkers teveel hebben gevonden. Het was Groene Ster echter dat liet zien niet voor niets aan een aardig seizoen bezig te zijn. De Limburgers hebben veel vaardige spelers binnen de gelederen. Vooral als Roel Schirra of Eloy Cox aan de bal kwamen gebeurde er wel wat. Gemert was wat te bedachtzaam aan de bal en kwam daardoor als team niet echt in de schwung. Al snel was het raak aan de andere kant. Schirra, wat een heerlijk voetballertje is dat toch, kwam naar binnen en vond met links knap de tegengestelde hoek: 0-1. Het leek op een lastige middag uit te draaien voor de thuisploeg maar men had het geluk dat Ralf Kemper al heel snel weer gelijkmaakte. De aanvaller werd aangespeeld op de rand van de zestien, draaide weg, en haalde zuiver en gedrukt uit: 1-1. Dit had Gemert net nodig om weer terug in de wedstrijd te komen.

Balbezit
Er ontspon zich vervolgens een wedstrijd die steeds meer richting Gemert kantelde. Alleen was het tempo qua balcirculatie telkens net wat te laag om echt gevaarlijk te worden. Soms kon er een stationnetje worden overgeslagen, of er werd iets te lang aan de bal gelopen of dan durfde men de bal niet sneller te geven. Het was tekenend dat Ruben Rodrigues zich op een gegeven moment opwond toen Gemert onnodig achterin een bal over de doellijn liet lopen. "Hou hem nu binnen!", riep hij. Het gaf dat gevoel aan wat aanvallers vaak hebben als er sneller gespeeld moet worden vanachter de bal. Toch kwamen er kansen voor de bedrijvige Carlos David en op slag van rust zoefde een technisch knap gedrukt schot van Dennis Groen via de handen van de uitstekende doelman Jan-Willem Thijssen net over. Overigens ontsnapte Mick Hellemons even daarvoor na een wilde charge aan rood, hij werd wijselijk na de pauze aan de kant gehouden door Groene Ster-coach Maurice Verbunt. Zijn collega achterin, Kevin Werker, viel in positieve zin op door zijn heerlijke traptechniek. Maar goed, de rust brak dus aan met 1-1. Groene Ster kwam daarna met een wat meer aanvallende instelling het veld op. 

Rebound
Het was echter Gemert dat snel wist te scoren. Na een voorzet van rechts was het Kemper die knap de bal vanachter zijn hoofd toch nog op doel kopte waarna Thijssen in eerste instantie fraai redde maar geen antwoord meer had op de rebound van de attente Jeremias Carlos David: 2-1. Vanaf dat moment speelden de zwart-witten een gewonnen wedstrijd hoewel Groene Ster via Schirra nog een grote kans op de gelijkmaker kreeg. Gemert was echter veel gevaarlijker maar verzuimde lang om door te drukken. Totdat Youri van Brussel in het veld kwam voor de moegestreden David. Hij liep het veld op waarna een vrije trap door Kemper werd doorgekopt en voor de voeten van de invaller belandde die zodoende met zijn eerste balcontact meteen de beslissende 3-1 wist vast te leggen. Gemert speelde toen al met vijf verdedigers omdat Ronny van den Elzen Lalisang was komen te vervangen. Uiteindelijk won Gemert op degelijke wijze, maar zeker ook met voetbal van een behoorlijk niveau.

GEMERT| Barten, Leijten, Van Berlo, Brugmans, Van Rooij, Brouwers, Groen, Lalisang (70. Van den Elzen), Kemper, Rodrigues, David (81. Van Brussel)

VV Baronie    -     IFC    1 - 1
 BVC '12    -     SV Meerssen    2 - 0
 EHC    -     SC Woezik    4 - 3
 VV Gemert    -     Groene Ster    3 - 1
 SV Juliana '31    -     VC Vlissingen    0 - 2
 Nuenen    -     UDI '19    1 - 0
 OSS '20    -     Halsteren    1 - 0

1.   OSS '20    14 -30         
2.    VV Gemert    14  -29         
3.    Halsteren    14 -24       
4.    VV GOES    13   -23     
5.    EHC    14    -23         
6.    Groene Ster    14   -23       
7.    VC Vlissingen    14    -22        
8.    Jong FC Den Bosch    13   -21 
 9. Meerssen 14-21       
10.    Nuenen    14 -20         
11.    UDI '19    14   -19   
12.    IFC    14   -17        
13.    BVC '12    14   -13         
14.    VV Baronie    14    -12        
15.    SV Juliana '31    14 -9        
16.    SC Woezik    14  -8         

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant