Cito - WEC 0-3 (Foto's: Sjaak Pijnenburg)
Cito - WEC 0-3 (Foto's: Sjaak Pijnenburg)

4H: WEC en Schadewijk winnen maar Nulandia laat dure punten liggen

Voetbal 2.571 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD/UDEN| FC Schadewijk won moeizaam maar verdiend met 0-2 bij FC Uden terwijl WEC Cito met 0-3 de baas was. Verrassend was de nederlaag van Nulandia bij Maliskamp: 3-2. De andere duels werden afgelast.

In Oss rekende lijstaanvoerder WEC op een lastige middag bij Cito dat bekend staat als een goed voetballende ploeg. Dat vond ook WEC-trainer Bas van de Veerdonk, maar tevens zag hij wat kwetsbaarheden. Van de Veerdonk: "Ze hebben niet zo'n sterke achterhoede en ik zag ook al in de warming-up dat hun keeper de ballen niet vasthield. Daar speculeerden we op." Al snel werd het 0-1 toen een vrije trap werd doorgekopt vanaf het middenvelden zo via Luuk van de Vorstenbosch in het Osse doel belandde. Dat was een ruggensteun voor de gasten terwijl Cito vol aan de bak moest. Al vrij snel was het echter 0-2 toen WEC ver ingooide, Tom van de Ven doorkopte en Elmo Kuijpers geheel vrijkwam bij de tweede paal en netjes afrondde. Cito baalde hier goed van en kreeg ook nog eens voor de pauze twee keer geel voor dezelfde speler. Van de Veerdonk: "Ik vond de eerste overtreding eigenlijk al direct rood maar even daarna kreeg hij toch zijn tweede gele." Na de pauze verzuimde WEC snel de wedstrijd te beslissen waardoor het tiental van Cito in leven bleef. Er kwamen ook kansen voor de gastheren waarbij die voor Mindougas Kalonas in het oog sprong. Vanaf twee meter besloot hij toch nog naast het doel van WEC. Van de Veerdonk: "Als ze daar scoren krijgen we het nog lastig maar gelukkig voor ons miste hij die bal. Ongelooflijk." In de slotminuut maakte Niels van de Looij er dan toch nog 0-3 van. WEC gaat daarmee als koploper het nieuwe jaar in. Knap.

FC Uden - FC Schadewijk 0-2
Schadewijk had vanwege de slechte velden de hele week niet kunnen trainen. Trainer Giel van Orsouw: "Wij hebben niet een kunstgrasveld, dat is een gegeven waarmee we moeten leven. Dan kun je op zondag alleen maar compenseren door keihard te werken en dat hebben ze gedaan." De eerste fase in de wedstrijd was echter duidelijk voor FC Uden dat ook enkele dotten van kansen kreeg. FC Schadewijk kroop enkele keren door het oog van de naald. Van Orsouw: "Ze scoorden niet en dan weet je dat wij weleens zelf kunnen gaan scoren." De gasten herpakten zich echter pas definitief na de pauze. Na een uittrap van keeper Martin Roelofs was het Younes Ettahouri die er vandoor ging en behendig 0-1 maakte. Vanaf dat moment speelde Schadewijk eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Vlak voor tijd maakte Ettahouri op aangeven van Jordy Hoeks ook nog 0-2 door fraai achter het standbeen af te werken.

Maliskamp - Nulandia 3-2
Nulandia ging verrassend de bietenbrug op bij Maliskamp hoewel het wel een derby is natuurlijk. En dan kan er van alles gebeuren. Het was Günther van Meurs die met een fraaie volley voor 1-0 zorgde nadat Nulandia de eerste kansen had gehad. Een grote fout in de defensie van Nulandia werd vlak voor de pauze door Steven Koningstein afgestraft: 2-0. Nulandia liep hierdoor achter de bekende feiten aan maar een makkelijk gegeven strafschop betekende halverwege de tweede helft 2-1. Geert Korsten scoorde vanaf de stip. Van Meurs was het echter die even later weer voor 3-1 zorgde. Vlak daarna kreeg Ron van Boxtel echter zijn tweede gele kaart waardoor Maliskamp met een man minder verder moest. Nulandia kwam echter niet verder dan de 3-2 door invaller Geert van de Hurk.

Cito - WEC 0-3
FC Uden - FC Schadewijk 0-2
Maliskamp - Nulandia 3-2

1.    WEC   11-26
2.    FC Schadewijk    11-24       
3.    Festilent   10-22
4.    Nulandia  11-22        
5.    Maliskamp    11-17   
6.    SCMH  10-16
7.    Avesteyn   10-15     
8.    RKKSV  10-15    
9.    NLC '03    10-13  
10.    Vorstenbossche Boys  10-10       
11.    FC Uden    11-9      
12.    Cito    11-9      
13.    FC De Rakt   10-8      
14.    VOW   10-1         

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant