Jordy van der Laan op schot bij winnend JVC Cuijk

Voetbal 316 keer gelezen

UTRECHT / CUIJK | Derdedivisionist JVC Cuijk boekte een belangrijke overwinning op het Utrechtse Hercules. Het zespuntenduel werd in Utrecht met 2-3 gewonnen.

De Cuijkenaren kwamen flitsend uit de startblokken. Jordy van der Laan was binnen 25 minuten twee keer doeltreffend. "We waren in die fase heer en meester", zegt trainer Ruud Kaiser, "Maar we maakten de fout na de 2-0 voorsprong te ver achteruit te lopen." Gastheer Hercules profiteerde en bracht via Van Logtenstijn de spanning terug tot 1-2. Kaiser wees zijn mannen in de pauze op de gemaakte fout en zag dat opnieuw Van der Laan scoorde.  Rick Renirie was de aangever.
In de tweede helft domineerde JVC Cuijk de strijd. "We speelden goed, creëerden veel kansen maar we waren niet gelukkig in de afronding. Vaak ging de bal centimeters naast of over." Waar JVC Cuijk de kansen niet verzilverde sloeg Hercules uit een van de spaarzame mogelijkheden wel toe, al had het Cuijkse hulp nodig.  In de 85e minuut werkte Stan Broekland een Utrechtse vrije trap achter zijn eigen keeper. Omdat er veel blessuretijd werd bijgeteld duurde het even voordat JVC Cuijk de 2-3 voorsprong veiligstelde.