De Eva Foundation haalt geld op om Eva voor onderzoek naar Amerika te krijgen
De Eva Foundation haalt geld op om Eva voor onderzoek naar Amerika te krijgen

Al 16.039 euro opgehaald voor kleine Eva

Human Interest 2.502 keer gelezen

UDEN | De familie van de 1-jarige Eva Blijleven meldt op de Eva Foundation Facebookpagina dat er tot nu toe 16.039,15 euro is opgehaald met de crowdfundingactie om Eva voor onderzoek naar Amerika te krijgen. Eva heeft LBSL Dars2, een erfelijke aandoening waar geen medicijnen voor zijn. Een dokter in Amerika kan haar helpen met zijn vitaminecocktail. 

LBSL dars2 is een erfelijke aandoening waarbij de zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg geleidelijk aan steeds slechter gaan werken. Hierdoor ontstaan problemen met onder meer praten en bewegen. Als de ziekte zich uit in de leeftijd van 0 tot 2 jaar is de levensverwachting erg laag. 

Rommelmarkt
De familie streefde naar een bedrag van 15.000 euro. Afgelopen zaterdag werd er in Uden een rommelmarkt gehouden om geld in te zamelen. "Wat een geweldig weekend was dat!", laat de familie weten via de Facebookpagina. "Een totaal van 16.039,15 staat op de teller. Wat zijn jullie allemaal grandioos lieve mensen dat jullie Eva zo goed helpen om het medicijn te kunnen realiseren en te kunnen doneren voor het nieuwe medicijn wat nog in ontwikkeling is. Bedankt allemaal voor jullie hulp afgelopen weekend. Er mag nog steeds gedoneerd worden ondanks dat wij het minimale bedrag bereikt hebben. De precieze kosten zijn nog niet bekend en hoe meer we inzamelen hoe dichter we bij het genezende medicijn komen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant