Er werden 350 kerstpakketten samengesteld door Rotary, Inner Wheel en mensen uit Uden
Er werden 350 kerstpakketten samengesteld door Rotary, Inner Wheel en mensen uit Uden

Rotary en Inner Wheel zamelen bijna 10.000 producten in

Human Interest 946 keer gelezen

UDEN | De leden van Rotary Uden en de dames van Inner Wheel Veghel-Uden en omstreken stonden op zaterdag 16 december in diverse supermarkten in de regio Uden. Daarmee zamelden ze producten in om voor mensen die het goed kunnen gebruiken een kerstpakket samen te stellen.

Het doel was om minimaal 350 kerstpakketten te maken en dat aantal is behaald. Henri van Maasakkers, voorzitter van de Rotary, is tevreden: "Het is prachtig om te zien dat Uden zo royaal geeft. Vaak kennen ze de actie natuurlijk al en hoef je niets uit te leggen. Men komt direct met een blik ragout, een pak koffie of flesje wijn aanzetten. Andere mensen kennen de actie niet, maar als je het uitlegt dan komen sommigen met een hele tas vol producten aanzetten. Wat dit jaar opviel was het enthousiasme van de jongeren in Uden. Mooi om te zien dat zij warmlopen om iets te doen voor een ander."

Traditie
Het is traditie dat Rotary Uden en Inner Wheel Veghel-Uden en omstreken voor deze actie samenwerken. De organisaties vinden het mooi dat zoveel Udenaren meedoen met dit goede doel. Henri: "We hebben bijna 10.000 producten ingezameld. Zaterdag zijn de producten direct gesorteerd en afgelopen maandag is alles verpakt in een mooie kerstdoos. Dat inpakken doen we samen en we helpen elkaar waar dat kan. Dat past helemaal bij de Rotary, want samen bereik je meer." De 350 pakketten worden de komende dagen door de leden van de Rotary afgegeven bij mensen die hiervoor in aanmerking komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant