Leerlingen van ROC de Leijgraaf haalden maandagavond een flink bedrag op met hun georganiseerde open huis
Leerlingen van ROC de Leijgraaf haalden maandagavond een flink bedrag op met hun georganiseerde open huis

Leerlingen in Uden zamelen geld in voor goede doel 3FM Serious Request

Human Interest 854 keer gelezen

UDEN | Studenten van ROC de Leijgraaf Uden hebben in totaal ruim vierduizend euro opgehaald voor 3FM Serious Request. Zij brachten de cheque afgelopen woensdag naar het Glazen Huis in Apeldoorn.

Het geldbedrag werd maandagavond bekend gemaakt tijdens een speciaal 'Open Huis in kerstsferen' op de leslocatie van Leijgraaf PIT in Uden. Tijdens dit open huis werden door de studenten en docenten van de Leijgraaf PIT verschillende activiteiten werden gehouden om geld in te zamelen. De studenten PIT maken deel uit van een community waarin gewerkt wordt aan hun ondernemendheid en ondernemerszin. Het thema van het Open Huis was Food Business & Hospitality, waar een tiental ondernemende projecten plaatsvinden. Er waren korte workshops en presentaties waarmee het PIT-programma werd toegelicht aan geïnteresseerden. Ook waren er dj's, live TV en werden er speciale pakketten en producten verkocht voor het goede doel.

Glazen Huis
Maar er werden nog meer acties op touw gezet om geld in te zamelen. Van zondag 10 december tot en met maandag 11 december zat een aantal studenten van de school zelf opgesloten in een glazen huis aan de Pastoor Spieringsstraat in Uden. Zonder eten, maar met verschillende optredens van zangeressen, DJ's en een dansgroep. Ook hier werden pakketten en producten verkocht, en prijzen verloot. Met deze actie werd uiteindelijk ruim 800 euro opgehaald.

'UC X-MAS'
Leerlingen van het Udens College sector vmbo haalden gisteren ook geld op tijdens hun 'UC X-MAS' actie. Van 15.00 tot 19.00 waren er op en rondom de Markt allerlei activiteiten te doen, zoals een vossenjacht, panna voetbaltoernooi en 'Uden on ice games'. Naast Serious Request haalden zij ook geld op voor Stichting Leergeld en Dance4Life.

3FM Serious Request
De jaarlijkse, landelijke actie van 3FM in samenwerking met het Rode Kruis is op het moment volop aan de gang. In het glazen huis in Apeldoorn maken drie DJ's een week lang radio om geld om te halen voor het goede doel. De jaarlijkse actie van 3FM staat dit jaar in het teken van hereniging van gezinsleden wereldwijd die elkaar zijn kwijtgeraakt door oorlogs- of natuurgeweld. Zondag is de laatste dag van de actie en wordt het eindbedrag bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant