Frank van den Elzen doet mee aan de Udense Musical
Frank van den Elzen doet mee aan de Udense Musical Foto: Mark Bras

'Als ik zing, kan ik alles loslaten'

Algemeen 1.787 keer gelezen

VOLKEL | Hij heeft nét gehoord dat hij weer van de partij is, volgend jaar. Eind 2018 vindt namelijk de zesde editie van de Udense Musical plaats en Frank van den Elzen is één van de acteurs. Met dank aan een bijzondere auditie…

Frank van den Elzen is in het dagelijks leven eigenaar van het Volkelse Autobedrijf F. v.d. Elzen. Het bedrijf dat hij met zijn vrouw Hannie vanaf één auto (een gebruikte Opel Ascona) in bijna 25 jaar opbouwde, is een van Franks grootste passies. Maar een paar keer per maand gaat de showroom eventjes een uurtje dicht… "Dan bouw ik een set op en ga ik zingen. Heerlijk, even mijn hoofd leegmaken. Als ik hier met mijn microfoon tussen de auto's sta, kan ik alles loslaten en kom ik helemaal tot rust."

Fanatieke entertainer
Frank is zijn hele leven al een fanatieke entertainer. In Volkel kennen ze hem allang, eind 2014 bereikt hij via de Udense Musical een breder publiek. "Ik zing al mijn hele leven, maar had eigenlijk nog geen acteerervaring. Het was best zweten! Uiteindelijk was het een grandioze ervaring. Tien keer een in Markant optreden voor een enthousiast publiek, van mij hadden er nog wel meer avonden mogen volgen."

13 Minuten
Frank speelde destijds Aardbeienkoning Jan, een rol die hij met verve vervulde. Wat het dit jaar wordt, weet hij nog niet. Met zijn auditie liet hij in ieder geval merken er vol voor te willen gaan. "Ik had een hele act voorbereid en ben verkleed als waarzegger naar de audities gegaan, compleet met glazen bol. Daar heb ik een lied gezongen: 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen, aangevuld met persoonlijke stukjes over de regisseur, de zangdocente en de choreografe. De kans bestond dat ze me zouden onderbreken, maar ze hebben me dertien minuten lang mijn gang laten gaan. Prachtig!"

Magisch gevoel
Met name de saamhorigheid onder de castleden hebben indruk op hem gemaakt. "Mijn optredens in Volkel doe ik eigenlijk altijd alleen, maar in de Udense Musical speel je samen met heel veel anderen. Dat geeft een heel mooi gevoel. Zingen en spelen met mensen die je voorheen nog niet kende, maar met wie je nu wél een van je grootste passies kunt delen, is echt magisch. Ik heb nu alweer zin in de komende editie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant