Onder de naam 'MOS by Alicia de Groot' produceert Alicia haar kleding.
Onder de naam 'MOS by Alicia de Groot' produceert Alicia haar kleding. Foto: Mark Bras

'Heel wat uurtjes achter de naaimachine'

Zakelijk 2.182 keer gelezen

UDEN | Voor haar afstuderen wilde ze geen standaard kledingmerk oprichten. Ze wilde iets anders. En dat werd het. Als afstudeerproject viel haar keuze op mode voor de zittende mens. Alicia de Groot (27) rondde haar studie Fashion & Design op het AMFI af in 2014. De collectie die ze hierna ontwierp, verkoopt ze in Uden. En dat loopt prima!

Alicia constateerde dat met name rolstoelgebruikers vaak lastig kleding kunnen aantrekken en dat die kleding meestal ook nog eens niet prettig zit. "Een heel simpel voorbeeld: een gewone jas veroorzaakt huidirritaties omdat je erop zit. Bovendien heeft niet iedereen de kracht om het achterpand goed naar beneden te trekken. Daarnaast zorgt een lang achterpand dat de jas aan de voorkant op spanning komt."

Puzzelen met patronen
Specifiek voor dames in een rolstoel ontwikkelde Alicia een collectie (jassen, capes, poncho's, shirts en tops). "Je kunt de kleding zittend aantrekken, het knelt niet en blijft mooi op z'n plek zitten. Er is maar weinig kleding verkrijgbaar voor deze doelgroep. Door de specifieke wensen zit ik heel wat uurtjes achter de naaimachine. Maar dat maakt het nou juist zo leuk: steeds weer puzzelen met patronen."

Comfortabel en zacht
Onder de naam 'MOS by Alicia de Groot' produceert Alicia haar kleding. Online, maar ook via haar winkel, in het voormalige Rabobankpand aan het Brabantplein (Misfits). "Ik heb mijn bedrijf heel bewust MOS genoemd. Mos groeit als een tweede laag over stenen en bomen en is heel comfortabel en zacht. Datzelfde gevoel wil ik voor de zittende mens creëren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant