Robin van Eldijk. (Foto: Ruud Schobbers)
Robin van Eldijk. (Foto: Ruud Schobbers)

Robin van Eldijk: 'Het zou geweldig zijn om met HVCH naar de Hoofdklasse te promoveren'

Voetbal 593 keer gelezen

HEESCH | Robin van Eldijk is een echte HVCH-jongen. De 28-jarige linksback is bezig aan zijn elfde seizoen bij de selectie en is niet meer weg te denken uit de basiself. Ambitieus is de Heeschenaar nog zeker. "Ik wil met HVCH heel graag naar de Hoofdklasse promoveren."

door Leon Voskamp

Van Eldijk is één van de eerste spelers die door de trainer op het wedstrijdformulier wordt gezet. De linksback is een vaste waarde en zit lekker in zijn vel. "Persoonlijk gaat het lekker dit seizoen. Daar waar ik voorheen weleens een mindere wedstrijd er tussen had zitten, is het dit seizoen constant. Voor mij is Maarten van Vugt ook de ideale trainer. Ik mag van hem als het kan mee naar voren en dat past goed bij mijn favoriete spel. Door het meevoetballen neemt het plezier en het vertrouwen toe."

Titelkandidaat
De eerste klasse C is dit seizoen een erg spannende klasse. Na de terugtrekking van DESO is er eigenlijk geen absolute titelkandidaat aan te wijzen. AWC gaat aan kop, maar verloor eerder dit seizoen van runner-up HVCH. "AWC kunnen we zeker hebben. Het ligt allemaal super dicht bij elkaar in deze klasse. We draaien al jaren aan de bovenkant van de middenmoot mee en voorafgaand aan dit seizoen hadden we een periodetitel als doel. Ik heb dat doel al bijgesteld. Wij gaan in de tweede helft gas geven en willen meedoen om het kampioenschap. Het zou geweldig zijn om naar de Hoofdklasse te gaan met mijn club."

Hoofdklasse
Stel dat promotie een feit gaat worden, dan moet er volgens Van Eldijk wel het één en ander gebeuren. Op het veld dan wel te verstaan, want qua accommodatie worden er momenteel grote stappen gezet. "Onze kracht is het collectief. Als iedereen fit is, staat er een perfecte groep. In het begin van dit seizoen hadden we te maken met blessures, maar nu zijn de meeste jongens terug en is er sprake van concurrentie. Dat houdt iedereen scherp. Maar in de Hoofdklasse wordt het toch een lastig verhaal met bijna alleen maar eigen jongens. Het moet absoluut geen vreemdelingenlegioen worden, maar mogelijk moeten er wel versterkingen van buitenaf bij komen. Daar heb ik overigens vertrouwen in. De scouting bij HVCH doet erg goed werk, want ook de spelers die afgelopen zomer zijn gehaald blijken aanwinsten en passen goed in de groep."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant