De vrijwilligers die hielpen bij het kerstdiner (Foto: Ad van de Graaf)
De vrijwilligers die hielpen bij het kerstdiner (Foto: Ad van de Graaf)

Uitgebreid kerstdiner voor minima in Uden

Human Interest 2.676 keer gelezen

UDEN | Platform Minima Uden hield afgelopen woensdag een kerstdiner voor zo'n 150 mensen. Bij restaurant d'n Heerboer in Uden werd onder andere een lopend buffet aangeboden met voor ieder wat wils.

Voor Platform Minima Uden staat vanuit de gemeente Uden geld gestationeerd om evenementen of projecten te organiseren voor burgers in de minima en degenen die in armoede leven. Buiten de bestuursleden van Platform Minima Uden om waren er veel vrijwilligers aanwezig die affiniteit met deze doelgroep hebben.

Buiten het lopend buffet was er ook voor de kinderen veel georganiseerd. Zij mochten bij de ijsbar zelf ijs scheppen en deze ook versieren. Ook was er een ballonnenvrouw en zorgden drie dames uit Odiliapeel voor het schminken van de kinderen. Het koor Mistral uit Uden met 10 zangers zongen mooie kerstliederen en fotograaf Ad van de Graaf maakte gratis foto's van de gezinnen. Als klap op de vuurpijl kreeg elk gezin een grote shopper van Jumbo aangeboden, gevuld met allerlei etenswaren, drinken en een ijstaart. Paul en Mirjan, eigenaars van d'n Heerboer, hadden al hun toeleveranciers aangesproken, die gratis artikelen schonken voor de minima. "Het was een grandioze avond voor de minima en hun kinderen, om samen eens uit eten te kunnen gaan en te kunnen eten wat ze willen", aldus Rietje Methorst van Platform Minima Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant