Ragnar Oratmangoen. (Foto: FC Oss Media)
Ragnar Oratmangoen. (Foto: FC Oss Media)

Ragnar Oratmangoen naar FC Oss: 'Het is fijn om terug te zijn'

Voetbal 538 keer gelezen

OSS | Ragnar Oratmangoen is terug op het oude nest. De 19-jarige Ossenaar begon met voetballen bij sv TOP en verkaste in de E-jeugd naar N.E.C. Nijmegen. Daar doorliep hij de jeugdopleiding en vorig jaar tekende hij een driejarig contract. Omdat hij in Nijmegen niet kon rekenen op speelminuten, is de middenvelder de tweede competitiehelft verhuurd aan FC Oss. "Het voelt als thuiskomen."

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen had Oratmangoen nog een goed gevoel. "Ik heb goede dingen gedaan en mezelf bewezen. Helaas ben ik wel teruggezet naar de beloften. Daar is het voetballend wat minder gedaan en ook mentaal had ik het zwaar. Samen met N.E.C. hebben we besloten dat een nieuwe omgeving goed voor me is."

'Prima opgevangen'
FC Oss toonde belangstelling en de creatieve middenvelder trainde er ruim twee weken mee. Beide clubs hebben een akkoord bereikt over een huurperiode van een half seizoen. Komende zomer keert Oratmangoen terug bij N.E.C. waar hij nog een contract tot medio 2019 heeft. "Bij FC Oss ben ik prima opgevangen en uit het gesprek met de trainer voelde ik vertrouwen. De intensiteit van de trainingen lag hoger, dus ik moest even aanpoten. Het ging gelukkig steeds beter. Vanwege de blessure voorin bij FC Oss liggen er zeker kansen voor me. Ik hoop zo snel mogelijk mijn debuut in de Jupiler League te mogen maken en veel aan te spelen toe te komen."

'Leuke reacties'
Voor Oratmangoen is het bijzonder om in zijn eigen woonplaats te gaan voetballen. "Hier ben ik begonnen met voetballen en het is fijn om hier weer terug te zijn. Ik heb ook leuke reacties gehad en kijk er naar uit om me te laten zien."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant