Afbeelding

Udenaar presenteert boek: 'Oud worden is niet voor watjes'

Kunst en cultuur 2.151 keer gelezen

UDEN | Udenaar Tinie Kardol heeft een boek geschreven, met als titel 'Oud worden is niet voor watjes' en geeft op zaterdag 13 januari een boekpresentatie.

Tinie Kardol werkt voor ouderen en doet onderzoek naar ouderen. Hij is algemeen directeur van Stichting Mariënstede in Vught, die zorg en woningen verstrekt aan ouderen. Daarnaast is hij sinds 2011 professor aan de Vrije Universiteit in Brussel, waar hij zich bezighoudt met onderzoek naar allerlei onderwerpen die ouderdom betreffen.

Inhoud
Het boek wordt als volgt omschreven: 'Ouderdom heeft toekomst. We zijn steeds langer oud, we krijgen steeds meer ouderen op de wereld, we krijgen meer mensen met allerlei kwalen die de doktoren steeds meer werk verschaffen en we zijn steeds langer met pensioen. Ouderdom doet niet aan klassenverschil; verschijnselen die de ouderdom typeren, sluiten geen enkele oudere buiten. Ouderen passen op, doen klusjes of verrichten vrijwilligerswerk. Begrijpelijk, want met pensioen gaan, is niet hetzelfde als uitgeblust zijn. 'Oud worden is niet voor watjes' toont vele gezichten van de ouderdom: grappige, tragische, dwaze en indringende verhalen, aangevuld met sprekende illustraties, wisselen elkaar af. Wat de lezers gemeen zullen hebben, is het gevoel van herkenbaarheid, ook al is de werkelijkheid van elastiek.'

Boekpresentatie
Het boek wordt 13 januari 2018 om 14.00 uur gepresenteerd in de boekhandel Bert van der Heijden in Uden. Voor 15 euro is het boek te koop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant