Nick Tiellemans in het shirt van Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen)
Nick Tiellemans in het shirt van Berghem Sport. (Foto: Jo van Herpen)

Nick Tiellemans (Berghem Sport): 'We willen snel naar boven'

Voetbal 578 keer gelezen

BERGHEM | Berghem Sport kende een tegenvallende eerste competitiehelft. De Berghemnaren staan tiende in de derde klasse D en willen in 2018 de onderste regionen verlaten. "Het is aan ons om zo snel mogelijk punten te pakken en ons in de middenmoot nestelen. Pas daarna kunnen we kijken of er wellicht nog iets moois inzit dit seizoen", aldus middenvelder Nick Tiellemans.

door Leon Voskamp

Tiellemans voetbalde tot zijn tiende bij SBV in zijn woonplaats Haren. Hij maakte vervolgens de overstap naar 'buurman' Berghem Sport. Daar voetbalt hij op 22-jarige leeftijd nog steeds. Onder trainer Dennis Kroes is hij uitgegroeid tot een belangrijke pion, waar hij op het middenveld met de punt naar voren speelt. Tiellemans kijkt teleurgesteld terug op de eerste competitiehelft. "Vorig seizoen liepen we net een periode mis en dit seizoen wilden we bovenin mee gaan draaien. Het begin liep moeizaam, maar we ontmoetten toen ook lastige tegenstanders. Daarna was er een periode dat het echt slecht ging met negatieve uitschieters als 6-1 en 7-1. Na de eerste tegengoal zag je de koppies gaan hangen. Maar dat het zo slecht ging, daar heb ik geen verklaring voor. Als groep hebben we het na deze dip opgepakt en het is stabieler geworden. Maar ook toen was er zeker ruimte voor verbetering."

Strijd
Hoe de Harenaar persoonlijk terugkijkt op zijn prestaties? "Ik denk altijd in het teambelang en probeer voorop in de strijd te gaan. We gaan hard werken om snel naar boven te kunnen kijken. Het gaat mij erom dat we het als Berghem Sport goed doen. De tweede competitiehelft moet een stuk beter."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant