'The Fortunate Sons' komen heel dicht bij de sound van Creedence Clearwater Revival
'The Fortunate Sons' komen heel dicht bij de sound van Creedence Clearwater Revival

Eerbetoon aan Creedence Clearwater Revival in Markant

Kunst en cultuur 1.151 keer gelezen

UDEN | De Amerikaanse band 'The Fortunate Sons' staat op donderdag 11 januari in Markant Uden. Deze tributeband zet een authentiek, bijna niet van echt te onderscheiden eerbetoon neer aan het legendarische Creedence Clearwater Revival.

Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival een van de populairste rockgroepen ter wereld met hits als: I Put A Spell On You, Proud Mary en Have You Ever Seen The Rain. The Fortunate Sons staat te boek als 'the world's greatest tribute to America's greatest band' en weet het legendarische geluid van de Creedence Clearwater Revival te evenaren. Met instrumenten, kleding en kapsels uit die tijd, staan ze garant voor een gouden soundtrack van de jaren zestig en zeventig.

Heimwee
Creedence Clearwater Revival scoorde met hun eigen geluid op de kruising van country, blues en rock-n' roll onvergetelijke hits als 'Down on the corner', en 'Up around The Bend'. Het succes was vooral te danken aan hun muzikale genie John Fogerty die als zanger en liedschrijver de sound van de band bepaalde. De heimwee naar hun magische muziekstijl blijft. Ook in ons land. Dat blijkt zeker uit de Top 2000. De laatste jaren vermeldde die lijst minstens tien nummers van Creedence Clearwater Revival. A Tribute to Creedence Clearwater Revival is op donderdag 11 januari om 20.15 uur te zien in de Theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten 27,50 euro (exclusief 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant