Dennis Dekkers (rechts) met assistent Tjapko Teuben (Foto: Peter Kuijpers)
Dennis Dekkers (rechts) met assistent Tjapko Teuben (Foto: Peter Kuijpers)

Dennis Dekkers: "Nog anderhalf jaar op deze manier leek me ineens erg lang"

Voetbal 1.764 keer gelezen

GEMERT/WASPIK| Dennis Dekkers verhuisde een tijdje terug van Vlijmen naar Waspik wat volgens de routeplanner slechts een afstand van 19,4 kilometer is. Voor Dekkers echter toch een wereld van verschil: "Vanuit Vlijmen kwam ik door de polder makkelijk binnendoor naar mijn werk. Vanuit Waspik moet ik de ring pakken en dan duurt het veel en veel langer." Mede hierdoor ging zijn reistijd naar Gemert hem ook steeds meer tegenstaan. "Ik ben Account Manager in de buitendienst waardoor ik onderhand het gevoel kreeg in mijn auto te wonen. Dat is niet goed. Net voor de kerst hakte ik daarom de knoop door om een club te zoeken die dichterbij huis zou liggen."

Door: Willy Rooyakkers

Ondertussen had de technische commissie van Gemert, zijn huidige club, de koppen al bij elkaar gestoken en men was tot de conclusie gekomen dat er verlenging in zou zitten. Waarom ook niet? Gemert staat op één puntje achter koploper O.S.S.'20 op de tweede plaats van de ranglijst. Dennis Dekkers luisterde echter naar zijn gevoel en gaf aan dat het beter zou zijn om te stoppen. "Vooral in de winter gaat die afstand je meer en meer tegenstaan. In de zomer gaat het nog wel want dan rij je nog in het 'half schemer' naar huis." Toen Dekkers eenmaal open stond voor een andere club ging het snel. Nadat eerder met Wilhelmina'26 was gesproken volgde Best Vooruit. Er werden vrij vlug spijkers met koppen geslagen. "Wilhelmina was heel slagvaardig en ik had ook wel zin in het zaterdagvoetbal op zich. Er hangt een leuke Engelse sfeer daar in Wijk en Aalburg. Uiteindelijk vond ik toch de mogelijkheden bij Best Vooruit wat groter. De club speelt wel in de eerste klasse maar is vergelijkbaar met een Gemert of OJC Rosmalen."

Iets lager niveau geen probleem\
Dat Best Vooruit lager speelt dan Gemert en OJC deert Dekkers niet. "Nee, sowieso liggen de clubs niet voor het oprapen maar ik heb er een goed gevoel bij en dat is het belangrijkste. Dat is belangrijker dan het geld wat er bijhoort bijvoorbeeld. Natuurlijk verlaat ik Gemert straks met pijn in mijn hart maar zittend in mijn auto dacht ik wel vaak de laatste tijd: Dennis, nog anderhalf jaar dit is wel erg lang. Dan moet je een beslissing nemen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant