Prins Klaas en prinses Gertie
Prins Klaas en prinses Gertie

Klaas Verstegen nieuwe prins van Pieperland

Carnaval 1.357 keer gelezen

VOLKEL | Klaas Verstegen is de nieuwe prins van Pieperland. Afgelopen zaterdag werd hij tijdens het Prinsenbal onthuld.

Klaas is samen met Gertie Hurkmans de trotse inwoner van Volkel en de buurt Volkel-West. Klaas is ook wel bekend als 'het menneke van de bakker', opgegroeid in de Rudigerstraat bij Erik en Tineke Verstegen. Gertie is opgegroeid in het pittoreske Ommel, een klein kerkdorpje in de gemeente Asten wat bij velen bekend zal zijn van het Volkelse S.O.S kamp wat daar om het jaar gehouden wordt. Eind maart verwacht het stel hun eerste kindje, een dochtertje.

Klaas is werkzaam op het hoofdkantoor van 't Zusje waar hij verschillende werkzaamheden heeft. Naast het magazijn en de reserveringen is hij ook bij de opstart van nieuwe Zusjes op de werkvloer te vinden. Gertie is werkzaam op de operatiekamers van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven als anesthesieverpleegkundige. Muziek staat bij Klaas op nummer 1. Na vele leuke jaren bij de Harmonie samen met zijn vader is hij via de carnavalszittingen begonnen met de band Beat The Stones. Ondanks dat ze vanaf april met dit concept stoppen blijven ze samen lekker muziek maken. Naast zijn muziek zit hij graag op de motor samen met de mannen van de Maneblussers.

Ook is Klaas te vinden op de voetbalclub bij zijn team Volkel 7. Hij staat meer naast het veld dan in het veld, maar gelukkig beschikken ze over de juiste kwaliteiten om ook zonder hem kampioen te worden. Gertie zit in de organisatie van Spel Zonder Grenzen in Asten, dit is een luchtkussenevenement wat een weekend lang duurt. Overdag zijn er 960 enthousiaste deelnemers die aan de competitie meedoen, iedere avond is er een afsluiter in de feesttent onder het genot van veel bier en livemuziek. Wat ooit begonnen is als een soort van zeskamp is uitgegroeid tot een groot evenement.

"Carnaval is iets waar wij elk jaar naar uit kijken, en dit jaar uiteraard stiekem net ietsjes meer dan normaal!", aldus de prins en prinses. "Samen met jullie hebben wij er ontzettend veel zin in om Volkel op zijn kop te gaan zetten en er een onvergetelijke tijd van te maken. Tot in de Pieperploats!"
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant