Blauw Geel'38 won met 3-1 van O.S.S.'20
Blauw Geel'38 won met 3-1 van O.S.S.'20 Foto's Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo wint oefenduel van O.S.S.'20, maar verliest Serkan Ordu

Voetbal 808 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38/Jumbo won het oefenduel tegen O.S.S.'20 met 3-1. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Serkan Ordu die vermoedelijk zijn enkelband scheurde of verrekte. Blauw Geel'38/Jumbo kwam via Mols op voorsprong , maar na rust was het Tom Liemburg die de stand gelijk trok voor O.S.S.'20. Via Mols en Hellstern werd het uiteindelijk 3-1 voor de Veghelaren.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo begon in het duel met de koploper uit de Hoofdklasse met de vertrouwde basisopstelling. Trainer Bertran Kreekels van de bezoekers kon echter niet zijn gewenste elf aan de aftrap brengen wegens heersende blessures. Blauw Geel'38 was vooral voor rust sterker dan de bezoekers uit Oss. De Veghelaren kwam in de 20e minuut op voorsprong. Een trap van Mustafa Guler over zeker 50 meter kwam bij de op snelheid liggende Alexander Mols die Rick van der Leest met een snoeihard schot wist te passeren.

De Osse muur wordt gevormd

Wisselblik
Na rust een iets meer aandringend O.S.S.'20 dat in de 60e minuut, indirect uit een hoekschop, via Liemburg op gelijke hoogte kwam. Acht minuten later kwam Blauw Geel'38 weer op voorsprong. Sander Egmond gaf strak af aan Joey Hellstern die Blauw Geel'38 op een 2-1 voorsprong bracht. Zoals het bij oefenwedstrijden betaamt raakte het wisselblik, vooral bij de Veghelaren, tot op de bodem leeg. Serkan Ordu had inmiddels het veld verlaten in een onschuldig duel ging het mis en lijkt voetbal voorlopig taboe voor de Veghelse motor op het middenveld. In de slotfase werd het ook nog 3-1 omdat Tressor Shema de bal afpikte van Bob Zonnenberg  en Alexander Mols het karwei af liet maken.

Kommer en kwel voor Serkan Ordu en niet op de laatste plaats voor trainer Niels van Casteren

Beginopstellingen Blauw Geel'38 en O.S.S.'20.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten van Vessem, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Serkan Ordu, Sander Egmond ,Alexander Mols, Joey Hellstern.

O.S.S.'20: Rick van der Leest, Bob Zonnenberg, Martijn van der Sande, Mats van Huijgevoort, Stan van Dolleweerd, Carlo Nelissen, Tom Pijnenburg, Metin Alkir, Tony de Groot, Bob van Lith, Tom Liemburg.